Google Mobilde İçerikleri Görmeyi Engelleyen Reklamlı Siteleri Cezalandıracak

Google mobil kısmında yapılan aramalarda “izinsiz arayer” göstermekte olan siteleri cezalandırmaya başlayacağını açıkladı. Şirketin resmi Webmaster blog sayfasından yapılan açıklamalarda, Google’ı mobil olarak ziyaret eden kişilerin sayfa görünmesini engelleyecek reklam içerikleri kullanması durumunda rahatsız oldukları ve bu sitelere ceza uygulanacağı yer alıyor.

Yeni sıralama sistemi ve arama sonuçlarının da bu cezalara göre değişebileceğini söyleyen Google, bu özelliklerin 10 Ocak 2017 tarihinde hayata geçirileceğini söyledi. Mevcut olarak içerikleri görüntülemenin zaten zor olduğu mobil kısımda, yaptığınız aramalar sonucunda ziyaret ettiğiniz site size büyük reklamlar ve popup reklamlar gösterdiği zaman artık bu durumdan dolayı ceza alabilecekler.

Kimler Ceza Alabilir?

İnternet sitenize ziyaretçileriniz geldiği anda ya da sitenizde bir süre kaldıktan sonra ana içeriğinizi kapatacak şekilde popup gösterdiyseniz Google tarafından ceza alacaksınız. Ana içeriğe erişebilmek için ziyaretçilerin geçmesi gereken tekil bir arayer göstermek de Google tarafından ceza almanıza sebep olabilecek.

Tekil arayer benzeri şeklindeki sayfaları kısmı olarak gizleyen arayer kullananlar da Google’ın hedefleri arasında yer alacak. Google, yeni geliştirdiği teknikler ile mobil içeriklerin görüntülenmesini engelleyen tüm reklam veren sitelere ciddi cezalar uygulayacak.

Eğer internet sitelerinizde veya blog sayfalarınızda bu tür reklamlara yer veriyorsanız daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve Google’dan ceza almamak için sitelerinizi ve blog sayfalarınızı güncelleyerek reklamları kaldırmanızda fayda var.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara