İşletmeler pazarladıkları ürünleri ve hizmetleri yerel müşterilerine tanıtabilmek için yerel SEO tekniklerini kullanırlar. Coğrafi bölgedeki müşterilere kendinizi tanıtmanın en kolay şekli yerel SEO çalışmalarından yararlanmaktır. Dijital dünyadaki varlığınızı oluşturmak istiyorsanız ilk olarak yerel SEO çalışmalarından yararlanmanız gerekmektedir.

İç ve Dış Mekan Görselleri

Google aramaları insan merkezli olduğu için kullanıcılar için daha özel hale getirilmiş olan aramaların sonuçlarının üst sıralara yerleşmesi gerçeği asla unutulmamalıdır. Kullanıcılar ise genellikle bir ürün veya hizmet için yakınlarındaki aramaları tercih ederler. Mobil kullanıcılar ise konum tabanlı aramalar yaparlar. Bu sebeple, yerel SEO optimizasyonu işletmelerin en fazla ihtiyaç duyduğu çalışmalar arasında yer almaktadır.

Yerel SEO çalışmalarında konum bilgisi içeren resimler kullanılması ilk kuraldır. Google My Business kaydınızı yaptırıp internet sitenizi güncelledikten sonra yerel aramalar için hazır hale gelirsiniz. İşletmeniz için gereken tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde girerken aynı zamanda içeriklerinizin SEO uyumlu olmasına da özen göstermelisiniz. İşletmeniz için doğru kategoriyi seçtikten sonra firmanıza ait olan iç ve dış mekan fotoğraflarını ekleyebilirsiniz. Yerel SEO için konum bilgisi içerikli görseller kullandığınız zaman kullanıcılar ve arama motorlarının gözünde daha değerli bir yere gelebileceğinizi asla unutmayın. İşletmeniz için en az 5-6 adet resim eklemeyi de unutmayın.

Sayfa içi Yerel SEO

İnternet sitenizdeki yerel sayfaları optimize edeceğiniz zaman sayfada bulunan içeriğin ve başlıkların hedef kitlenize hitap ettiğinden emin olun. Yerel arama kısmında ve yerel bölgelerde özel bir konuda ihtiyacın karşılanabilmesi için anahtar kelime ve içerik yapılandırması da gerekmektedir. Sayfanızda yer alacak title, keyword ve description kısımlarında marka adı ve hedeflenen yerel kelimeyi de seçmeyi unutmayın.

Yerel SEO çalışmaları ile yükselmek istiyorsanız bu işin zaman alabilecek bir iş olduğunu da göz ardı etmeyin. SEO çalışmaları süreklilik isteyen çalışmalardır. Arama motorlarındaki yükselme hedeflerinize ulaşabilmeniz için belirli bir süre boyunca SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yerel SEO için konum bilgisi içeren resimler kullandığınız zaman rakiplerinizden bir adım daha önde bu yarışa başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara