Apple, Snapchat Benzeri Bir Video Paylaşım Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Apple, iOS 10 işletim sistemi ile birlikte iMessage uygulamasını Snapchat benzeri bir temele inşa edebileceğinin sinyallerini vermişti. Haziran ayında düzenlenen WWDC 2016 yılında duyurulan bu yenilikler Bloomberg’ten Mark Gurman’ın haberinde tekrar gündeme getirildi.

Mark Gurman tarafından yapılan habere göre Apple, yeni bir Snapchat benzeri sosyal medya ve video uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Apple’ın video uygulaması, kullanıcıların Snapchat uygulamasında olduğu gibi videolarını kaydedip filtreleyebilecekleri bir uygulama olacak.

Kaydedilen videolara dileyen kullanıcılar özel çizimler de ekleyerek paylaşım yapabilecekler. Uygulamanın paylaşım odaklı olması Twitter ve Facebook uygulamaları ile doğrudan entegre olacağını da bizlere gösteriyor.

Sosyal Medya Apple’ın Yeni Hedefi

Şimdilik test aşamasında olduğu söylenen projenin, video yapımından paylaşımına kadar geçen süreyi de 1 dakikadan daha kısa bir süreye indireceği söyleniyor. iMovie ve FinalCutPro yazılımlarını geliştiren ekip tarafından yönetildiği söylenen proje Apple’ın yönetmen ve yapımcı olan Joe Weil’in de yer aldığı bir proje olacak.

App Store’da yayınlanacak olan uygulama kamera uygulamasına da ek özellikler ekleyebilecek. Apple’ın sosyal medya odaklı ürünler geliştirmesi ise rekabet ortamında Apple’ın aslında bu konularda zayıf olduğunu gösterir nitelikte.

Apple tarafından yeni hedef olan sosyal medyanın şirket tarafından önümüzdeki dönemlerde daha yakından takip edilmesi bekleniyor. Yeni uygulamanın ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çıkacağı söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara