YouTube’un videolar üzerinden reklam verilebilmesini ve kazanç sistemini Türkiye’de aktif hale getirmesi günümüzde YouTube kanallarının daha da çoğalmasına yol açtı. Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi üzerinden gelir elde edebilmek ya da kendi ilgi alanlarınızı başkalarıyla paylaşabilmek için bir kanal açmanız gereklidir.

YouTube üzerinde yeni bir kanal oluşturabilmek için ilk önce Gmail hesabı sahibi olmanız gereklidir. Google hesabınızı kullanarak yönetimini üstlenebileceğiniz kanal oluşturabilmek için ilk önce YouTube’da Gmail hesabınız ile oturum açın.

YouTube kanalınıza ait olan hesaba giriş yapabilmek için Gmail hesabınız ile oturum açtıktan sonra anasayfaya gelin ve anasayfanın sağ üst kısmında yer alan hesabınızla ilgili olan bölüme tıklayın ve yeni açılan bölüme tıklayın. Yeni açılan bölümden “İçerik Oluşturucu Stüdyosu” butonuna tıklayın.

Önünüze gelecek olan yeni sayfadan “Kanal Oluştur” butonuna tıklayın ve kanalınız için ilk adımı atın.  Kanal isminizi yazdıktan sonra “Kanalı Oluştur” butonuna tekrar tıklayın.

Profil Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

Kanalınızı oluşturduktan sonra düzenleme adımlarına geçiş yapabilirsiniz. İlk olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek için sayfanıza ait olan URL adresini özelleştirmeniz lazım. Bunun için farklı adımları takip etmeniz gereklidir. Profil resminizi yenilemek bu adımlar arasında ilk sırada yer alır. Profil resminizi değiştirebilmek için Google hesabınızdaki profil resminizi değiştirmeniz yeterlidir. YouTube hesabınızdaki profil resminiz Google hesabınızdaki profil resminiz ile aynı olur. Özel URL adresinizi alabilmek için en az 10 adet aboneye ve YouTube hesabınızın en az 30 gündür açık olmasına da ihtiyaç duyulur.

Kanal Adı Nasıl Oluşturulur?

URL adresi oluşturana kadar bir kanal ismi ile devam edebilmek için “İçerik Oluşturucu” butonuna tıklayın ve kanal isminizin yer alacağı boşluğa kanal isminizi yazın. “Doğrula” butonuna bastıktan sonra kanalınıza ait olan isim güncellenecektir.

Kanalınızı doğruladıktan sonra yükleme yapacağınız videoların içeriklerinin hangi alanlar ile ilgili olduğunu da kanalınızın özelliklerine girmelisiniz. Daha fazla kişiye ulaşabilmek için kanalınızı en iyi ifade edebilecek olan etiketleri seçmelisiniz. YouTube kanalınız ile bir gelir elde edebilmek ya da bilgilerinizi milyonlar ile paylaşabilmek için video başlıklarınızı da iyi bir şekilde sade ve kısa olarak belirlemelisiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara