Tıklama başına maliyet, tıklama başına ödemeyi kabul ettiğiniz rakamları size gösterir. Bu teklifi sunduğunuz zaman her bir tıklama için belirli ödeme yaparsınız. Teklif verme yönteminin kullanıldığı reklam kampanyalarında maksimum tıklama başı maliyet teklifi de söz konusudur. Maksimum tıklama başı maliyeti, reklamınıza yapılacak olan tıklama için ödeyeceğiniz en yüksek tutarı belirtir.

Maksimum Tıklama Başı Ödeme Maliyeti Nasıl Çalışır?

Maksimum tıklama başı ödeme maliyeti, kullanıcının reklamınıza tıkladığı zaman o tıklama için belirlediğiniz maksimum tıklama başı maliyetini geçemez. Örneğin, Google’a bir reklam verdiyseniz ve maksimum tıklama başına maliyeti olarak 0,40 TL belirttiyseniz, verdiğiniz anahtar kelime ve reklama tıklayan bir kullanıcı için 0,40 TL veya daha altında ücretlendirilirsiniz.

Tıklama başı maliyetlerin değişken olmasının sebebi maksimum tıklama başı maliyeti belirlemiş olmanızdır. Maksimum tıklama başı maliyeti, reklamınızın sıralamasını da etkiler. Reklamlarınızın kalitesi ve verdiğiniz maksimum tıklama başı maliyeti sizin reklamlarınızın Google’ın daha üst sıralarında gözükmesini sağlayabilir.

 

Dönüşüm Maliyeti ile Tıklama Maliyeti Arasında Ne Gibi Bir Bağ Var?

Geri dönüşüm maliyeti ise, reklamlarınız için yaptığınız harcamalardan size geriye dönen elde ettiğiniz geliri simgeler. Yatırım gelirinizi ölçmeniz, hazırladığınız reklam kampanyasının ne kadar başarılı olup olmadığını da size gösterir. Hazırladığınız bir kampanya, bir diğer kampanyaya göre daha az dönüşüm maliyeti getirdiyse o kampanya için daha yüksek bir bütçe ayırmaya başlayabilirsiniz.

Hazırladığınız reklamların tıklama ve dönüşüm başına olan maliyetlerinin sürekli değişken olması birbirleriyle entegre bir şekilde çalışmasından dolayı kaynaklanır. Maksimum tıklama başı maliyeti burada büyük bir rol üstlenir. Reklam kampanyanıza ne kadar fazla bütçe ayırırsanız, dönüşüm oranlarınız ve tıklama başına olan maliyetiniz de o kadar yükselir.

Dijital platformlarda bütçenizi iyi bir şekilde yöneterek minimum bütçe ile maksimum sonuçlar elde etmek istiyorsanız, dijital reklam ajansları ile çalışmalısınız. İnternet reklamcılığı alanında uzman olan tecrübeli ekipler ürün ve hizmetlerinizin ihtiyacı olabilecek reklam çalışmalarını daha uygun bir maliyet ile kurgularlar.

Gerekli analiz çalışmalarını yapan dijital reklamcılar, aynı zamanda rakipleriniz ile rekabet halinde olabilmenizi ve onlardan bir adım daha öne geçebilmenizi de sağlarlar.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara