Reklamlarınızın yayınlanması farklı platformlarda farklı süreler alabilmektedir. Bu süre genellikle 24 saati bulabilmektedir. Özel bazı durumlar söz konusu olduğu zaman ise bu süre uzayabilir. Hızlı bir şekilde onaylanan reklamlar da daha sonra iptal edilebilmektedir. Bu durum en fazla rastlanan sıkıntılar arasında yer almaktadır. 

Oluşturduğunuz reklamların yayınlanmamasının sebeplerini öğrenmeniz gerekebilir. Görseller ve metinlerde bazı kısıtlamalar mevcuttur. Reklamın her bir parçası tanıtılmak istenen ürün ile alakalı olmalıdır. Ayrıca yazının dil bilgisi kuralları ile de örtüşmesi gerekir. Yarattığınız reklamların hakaret içerici kelimeler içermesi durumunda ise yayınlanması yasaklanır.

Yetişkin ürünlerin reklamlarının yayınlanması da bütün platformlarda yasaklanmıştır. Cinselliği ön plana çıkartan detayların yer aldığı çöpçatanlık siteleri ve ilaçların tanıtımını yapmanız da yasaktır. Diyet ve beslenme ile ilgili veya bitkisel ilaçlar ile ilgili reklamlar bazı özel durumlarda onay alabilmektedir. Fakat farklı platformlar tarafından tehlikeli görülen bitkisel tıbbi destek ürünlerine ait bir liste oluşturulmuştur. Bu listede yer alan ürünlerin reklamlarının yayınlanması yasaktır. 

Yasaklı Reklamlara ve Kurallara Dikkat

Kullanıcıların, özel kişilerin ve şirketlerin haklarına zarar gelmemesi için de bazı reklam kuralları vardır. Telif hakkı ya da ticari marka gibi hakların ihlal edildiği durumlarda reklamlarınız yayınlanmayabilir. Bu sebeple, bir marka ürünlerinin yasal olarak satışının yapılmasına izin alınmış olması gerekir. Aksi takdirde reklamlarınız yayınlanmaz. 

Reklamlarda topladığınız verilerin dış kaynaklar ile paylaşılmasına izin verilmez. Kullanıcıların iznine tabi olan bu durum sizin sorumlu olduğunuz bir durumdur. Kullanıcılardan elde ettiğiniz verileri kullanacağınız zaman dikkatli olmanız gerekir. Verilerin satışını yaptığınız durumlarda ciddi cezalar alabilirsiniz. Bir kişinin mahremiyetini ihlal edebilecek reklamlar da yayınlayamazsınız. İzin alınmadan bir kişinin isim ve soyadının yer aldığı reklamlar yayınlanmazlar.

Reklam yayınlamak istediğiniz platformun ilgili sayfaları ziyaret ederek yasaklanmış reklamlara ait güncel listeleri kontrol edebilirsiniz. Ayrıca reklamlarınız yasaklı listesinde yer almamasına rağmen yayınlanmıyor ise ilgili destek birimleriyle iletişime geçerek çözüm bulabilirsiniz. Reklamlarınız yayınlanmadığı zaman tüm adımları baştan kontrol ederek herhangi bir eksik olup olmadığına da bakmanız gerekebilir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara