Facebook Akışı Değişti

Facebook tarafından yapılan resmi açıklama ile bugün haber beslemesi adı verilen algoritmada birtakım değişiklikler yapıldığı ortaya çıktı. Bu değişiklikten sonra yayıncı firmaların içerikleri yerine yakın çevrenizdeki arkadaşlarınızın ve ailenizin içeriklerine daha fazla ağırlık verilecek.

Haber akışı ve beslemesi sayfasından sorumlu olan ürün yöneticisi başkan yardımcısı Adam Mosseri, “Yayıncılık alanındaki rekabet tahmin ettiğinizden daha fazla. Facebook kullanıcılarının bu haber akışı sayfasında dolaşırken ailelerinden ve arkadaşlarından gelen içeriklere daha hızlı ulaşmasını sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yayıncıların haberlerinin daha az gözükeceğini üstü kapalı bir şekilde belirten yetkililer, firmaların ufak çaplı bir panik yaşamasına da yol açtı. Ancak gelen açıklamalar Facebook üzerinden pazarlama yapan kişilerin bir nebze rahatlamasını sağladı.

Arkadaşlarınıza ve Ailenize Öncelik Tanıyacak

Yeni algoritma kendi içerisinde ufak bir denge yakalayarak firma reklamlarını ve arkadaş listenizdeki kişilerin içeriklerini sizlere göstermeye devam edecek. Fakat buradaki ilk öncelik her zaman arkadaş listenizdeki kişilerin içerikleri olacak.

Geçtiğimiz yıl da benzer bir değişiklik yapıldığı ve haber akışının değiştirildiği açıklanmıştı. Fakat bu değişiklik hakkında detaylı bir açıklama gelmemişti. Bazı yayıncılar ise yapılan değişikliklerden sonra içeriklerinin eskisi kadar ilgi görmediğini ve okunma sayılarının düştüğünü tespit ettiklerini söylüyor.

Dijital pazarlamanın en önemli mecralarından olan Facebook'un ilerleyen günlerde haber akışının yeni hali ile ne tür değişikliklere yol açacağını hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara