Yandex Metrica, internet sitenize gelen ziyaretçilerin davranışlarını ölçebilmek için yararlanabileceğiniz faydalı bir ölçüm aracıdır. Google Analytics tarzında çalışan bu aracın adı biraz daha az duyulmuştur. Ancak Google Analytics aracından öne geçtiği birtakım özellikleri vardır. Kullanıcıların davranışlarını ölçmenin yanı sıra aşağıdaki özellikler vardır:

-Organik trafik verileri tespiti

-E-ticaret sitelerindeki işlem analizleri

-İnternet sitesinin gelişimine odaklı stratejilerin yaratılması 

Yandex Metrica tarafından sizlere verilen raporlar, Google Analytics’in verdiği raporlardan daha kapsamlıdır. Satış stratejileri geliştirilmesi gibi özelliklerinden dolayı e-ticaret sitesi sahipleri sıklıkla Yandex Metrica’yı tercih eder. Fakat bu araçtan yararlanabilmek için e-ticaret sitesi sahibi olmanıza gerek yoktur.

Yandex Metrica Özellikleri Nelerdir?

Yandex Metrica, her oturum kaydını alan ve bütün ziyaretçi hareketlerini video olarak izleyebilmenizi sağlayan bir araçtır. Webvisor sayesinde tıklama haritası oluşturabilir ve internet sitenizdeki yoğun tıklanma oranlarını ve bölümlerini görebilirsiniz. Bu bölümler tamamen kişiselleştirilebilir şekilde dizayn edilmiştir.

Scroll haritası yaratabileceğiniz araç sayesinde internet sitenizdeki hangi kısımların daha fazla ilgi gördüğünü görüntüleyebilirsiniz. Form haritası sayesinde ziyaretçilerin form etkileşimlerini görebilirsiniz. 

Yandex Metrica, ısı haritası sayesinde istediğiniz alanın aktivite kayıtlarını almaya başlar. Ziyaretçi hareketleri ve dönüşüm oranları arasındaki tüm hesaplar yapılır. Web sitelerinin genel bir veri analizi çıkarılır ve kullanıcı trafiğinin verileri de kayıt altında tutulur. Böylelikle ihtiyaç duyduğunuz her an verilerinizi inceleyebilir ve gelecek stratejilerinizi bu veriler ışığında yapmaya başlayabilirsiniz. 

İşlevsel Kontrol Paneli

Web sitenizin durumunu hızlıca değerlendirmek istiyorsanız en önemli metriklerin yer aldığı kontrol panelinden destek alabilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz metrikleri kontrol paneline sabitleyebilir ve paneldeki metriklerin ufak raporlar şeklinde widget’lar içerisinde gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Sınırsız Erişim

Elde ettiğiniz verilerinize istediğiniz zaman sınırsız bir şekilde erişebilirsiniz. İstediğiniz hacimde veriyi gönderebileceğiniz Yandex Metrica ile verilerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Rapor için örneklerinizi kişiselleştirebilir ve hedef kitlenizin tamamıyla ilgili doğru sonuçları elde edebilmek için %100 veri üzerinde çalışabilirsiniz. Yandex Metrica aracındaki veri depolama süresi, veri hacmi ne olursa olsun sınırsız olarak belirlenmiştir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara