Artık sadece araç sahiplerinin değil, yaya haldeki kullanıcıların da yararlandığı Yandex Harita özelliği pek çok farklı işletme için yeni bir dijital reklam platformu olarak da kullanılıyor. Sesli yönlendirme özelliği de olan Yandex Harita uygulamasından yararlandığınız zaman “Sesli Reklam” adı verilen reklam modelini de hedef kitleniz ile paylaşabiliyorsunuz.

Markalar için yeni reklam alanı yaratan Yandex Navigasyon, markalara bu uygulama içerisinde yer alabilmeleri ve reklam mesajlarını da paylaşabilmeleri gibi fırsatlar sunuyor. Reklam yapan markaların rota üzerinde yer alan mağazası, işletmesi veya konumunu lokasyon üzerinden de kullanıcılara sunuyor.

Mobil haldeyken bir mekan arayan kullanıcılar markanıza bu şekilde daha kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar. Ayrıca markanıza ulaşmak isteyen mevcut hedef kitleniz de tek bir arama ile adres bilgilerinize kolay bir şekilde erişebiliyorlar.

Yandex Harita Reklamları Nasıl Kullanılıyor?

Kullanıcılar gidecekleri rotaları oluşturdukları zaman o rota üzerinde yer alan reklamınızı görüntüleyebiliyorlar. Sesli reklam oluşturduğunuz zaman ise rota oluşturuldu ve varış noktasına ulaşıldı sesli yönlendirmeleri ile birlikte reklam veren markanın ismi de söyleniyor.

Yolculuk esnasında kullanıcılar reklam veren markanın bütün mağazalarına ait olan detaylı bilgilere ulaşabiliyorlar. Akıllı telefonların kullanımının giderek artması ile birlikte daha da yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan navigasyon uygulamaları pek çok farklı sektördeki firmaların reklam verdiği platformlar arasında yer alıyor.

Yandex Harita Reklamları Verirken Hangi Detaylara Dikkat Etmek Gereklidir?

Milyonlarca kullanıcının her gün yol tarifi ve trafik yoğunluğunu kontrol etmek için kullandığı Yandex Harita uygulaması üzerinden verilen reklamların geri dönüş oranları da son derece yüksek oluyor. Fakat her platformda olduğu gibi Yandex Harita platformunda da reklam vermeden önce detaylı bir hedef kitle ve sektör araştırması yapmanız gerekiyor.

Doğru hedef kitleye hitap edebilmek için markanızın temel özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız. Bununla birlikte yaş grubu, lokasyon, eğitim ve ilgi alanları gibi detayları da göz önünde bulundurarak hedef kitlenize en verimli şekilde ulaşmaya çalışmalısınız. Reklam bütçenizi de belirli dönemlerde gözden geçirerek arttırmalı ya da azaltmalısınız.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara