Reklam Engelleyicilerini Yasaklayan Sitelerin Başı Derde Girebilir

Reklam engelleyici uygulaması olarak kullanılan programların giderek çoğalması bazı sitelerin bu konuda önlem almasına da yol açmış durumda. Ad Blocker olarak da adlandırılan uygulamaları engelleyen siteler ise yeni Avrupa kanunlarına göre yasa dışı bir işlem yapıyor olabilirler. Gizlilik savunucu ve programcı olan Alexander Hanff, Avrupa Komisyonu’ndan kullanıcıların reklam engelleyici kullandıklarını ve bu programları kullanan kişiler için erişim izni vermeyen sitelerin suç işlediklerini belirtti.

Bu sebeple Avrupa Birliği kanunları gereği internet sitelerinin cookie adı verilen verilere ulaşması ve bilgisayarınızda Ad Blocker yüklü olup olmadığını tespit etmesinin suç olabileceğini söyleyen Alexander Hanff, reklam engelleyici kullanan kişilere yapılan bu eylemin suç olabileceğini tekrar belirtti.

Ad Blocker Kullanan Siteler Tespit Edilecek

AB kanunları çerçevesinde 2011 Mayıs tarihinden itibaren Ad Blocker engelleyici kodlar kullanan kişilerin kullanıcı izni alması gerektiğini söyleyen Hanff, internet sitesi sahiplerinin kullanıcılar bu izni almadan engelleme işlemini yapmamaları gerektiğini söylüyor. 

Anti Ad Blocker yazılımları kullanan firmalar ve internet sitesi sahiplerinin yasal dava sürecine gidebileceklerinin altını çizen Hanff, aynı zamanda insanların Ad Blocker kullanan siteleri belirledikten sonra rapor edilmesi ve liste haline getirilmesini de söylüyor.

Kendi oluşturacakları yeni sistem sayesinde listeme işlemini yapabileceklerini belirten Hanff, kullanıcı destekli bir proje sonrasında Ad-Blocker kullanan sitelerin tespitinin mümkün olabileceğini ve böylelikle gizlilik ihlali yapan kişilerin ortaya çıkartılacağını söylüyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

7500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Demografi Optimizasyonu
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara