Google Stadia, yepyeni bir oyun yayın hizmeti. Stadia platformu, başka bir konsol veya PC yerine, güçlü akış teknolojisini kullanarak tüm cihazlarınızda oyun oynamanıza imkân sağlıyor. Bulut tabanlı hizmet, Chromecast Ultra, Chrome tarayıcı, masaüstü bilgisayar, laptop, tablet, telefonlar ve Pixel cihazlarıyla sorunsuz şekilde çalışıyor. Hızlı bir internet bağlantınız olduğu sürece, birkaç saniye içinde cihazlara geçiş yapma hızına sahip ve oyun deneyiminizi her yere götürebilmenizi sağlıyor. 

Google Stadia Nasıl Çalışıyor?

İnteraktif olması dışında, aynen bir YouTube videosu gibi çalışıyor. Linux tabanlı ve Vulkan kullanıyor, ayrıca Unreal ve Unity dâhil olmak üzere, çoğu oyun geliştirme motorlarını destekliyor. AMD ile yapılan ortak çalışmanın sonucu geliştirilen özel bir GPU, 10.7 teraflops gücüne ulaşıyor. Google'ın bulut sunucularından yayınlanan oyunları, Google Stadia kontol cihazı, bir gamepad (veya klavye ve mouse) ile oynayabiliyorsunuz. YouTube videolarını 4K veya hatta 8K çözünürlükte izleyebilirsiniz, ancak, bant genişliği kısıtlıysa video sıkıştırmasının artefaktlarını göreceksiniz. Stadia için bağlantınızın her zaman ortalama 10 Mbps'nin üzerinde kalması gerekiyor. 

Google Stadia Ücretsiz mi?

Google Stadia, bazı sınırlı özelliklerine rağmen ücretsiz olarak kullanılabilecek. 1080p 60FPS servis seviyesi olan Google Stadia Base ile bu mümkün, ancak 4K HDR görüntü kalitesi, 5.1 surround ses veya Stadia'nın ücretsiz oyun portföyüne erişmek istiyorsanız, Stadia Pro'ya şu anda ayda 9,99 $ ödemelisiniz. Google ayrıca (bir Night Blue renk kontrolörü, bir Chromecast Ultra dongle, 3 ay Stadia Pro, 3 ay Stadia Pro'nun bir arkadaş geçişi hakkı olan) sınırlı bir "Founder's Edition" sürümünü (ABD'de 129 $'a) satıyor. Bunun yanında Google Stadia kontrol cihazını kullanmak isterseniz bunun için de 69 $ ödeme yapmanız gerekiyor. Türkiye'de toplam paket fiyatı 129 $ olarak belirlendi. 

Bulut temelli oyun fikri yeni değil, ancak alışık olduğumuz oyun konsollarının yanında hala olgunlaşmış sayılmaz. Hiç kimse Google Stadia'nın Kasım ayında başladığında ne kadar iyi çalışacağını bilmiyor. Oyunlar sorunsuz ve duyarlı olacak mı? İstediğiniz oyunları oynamak mümkün olacak mı? Görüntü kalitesi bir PS4 Pro ya da Xbox One ile rekabet edebilir mi? Bunu zaman gösterecek...

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara