Google, Mobil ve Video Reklamları ile Gelirini 22.5 Milyar Dolara Yükseltti

Google, her geçen gün mobil pazara daha fazla ağırlık vermeye devam ediyor. 2016 yılına ait mali raporlarını 28 Ekim tarihinde açıklayan Google’ın çatı şirketlerinden Alphabet, gelirlerini yıllık olarak %20 artış ile 22.45 milyar dolara çıkarttıklarını belirtti. Yükselişin en önemli sebepleri arasında ise mobil reklamlar ve YouTube’un video reklamları olduğu söyleniyor.

Yeni paylaşılan raporlara göre, Alphabet’in 22.45 milyar dolarlık gelirinin 22.3 milyar dolarlık kısmı sadece Google tarafından tek başına sağlanmış durumda. Google tarafından elde edilen gelirin yıllık %27 arttığı ve 5.06 milyar dolara yükseldiği söyleniyor.

Google bünyesinde yer alan sitelerdeki reklamların ücretli tıklanmalarında ise yılda %42 artış yaşandığı söyleniyor. Google’ın toplam elde ettiği gelirin büyük kısmını oluşturan reklamlar ise yıllık %18 artarak şirkete 19.82 milyar dolar kazandırdı.

Google Reklamlardan Sonra En Büyük Geliri Bulut Servislerinden Kazanıyor

Google’ın elde ettiği gelirin diğer kısmının ise sürekli büyümeye devam etmekte olan bulut servislerinden kazandığı söyleniyor. Ruth Porat tarafından açıklanan yeni bilgilere göre %39’luk bir yükseliş yakalayan gelirlerin en önemli faktörü olarak bulut bilişim gösteriliyor.

Alphabet tarafından açıklanan finansal raporlarda Google dışında Nest, Google Fiber ve diğer yenilikçi şirketlerin de 197 milyon dolarlık toplam gelir elde ettiği görülüyor. Bir yıl önceki aynı dönem ile bu rakamlar karşılaştırıldığı zaman yüksek bir artış gözlemlendiği söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara