Raporlama ve analiz araçlarını kullanmadan SEO çalışmaları yapıyorsanız veya reklam kampanyaları düzenliyorsanız başarı oranınızı düşürüyor olabilirsiniz. Hedef kitlenize sunduğunuz reklamların hangi derecede başarılı olup olmadığını görebilmek ve Google’ın sitenizi ne kadar değerli görüp görmediğini fark edebilmek için mutlaka etkili analiz araçlarını kullanmalısınız.

1. Arama Konsolları

Google tarafından sunulan arama konsolu en önemli site yöneticisi araçları arasında yer almaktadır. Arama konsolu aracını kullanarak veri sorunlarını, site hatalarını ve güvenlik problemleri fark edebilirsiniz. Bu tür detaylar ile ilgili yaşadığınız sorunları ortadan kaldırmanız Google gözünde daha değerli olabilmenize de katkı sağlar.

Site içi arama istatistiklerini incelemek ve aramalara göre yeni reklam kampanyaları geliştirebilmek için de Google tarafından sunulan geliştirilmiş arama konsolu aracını kullanabilirsiniz.

2. SEO Analyzer

Neil Patel tarafından tasarlanan SEO Analyzer aracı sayesinde internet sitenizin SEO açısından ne tür performans sergilediğini net bir şekilde görebilirsiniz. Ücretsiz SEO araçlarından elde edebileceğiniz bütün bilgiler sunabilen bu araç sayesinde anahtar kelime analizi de yapabilirsiniz. Ayrıca site için link sorunlarını da bu araç ile tespit edebilirsiniz.

3. Seoptimer

SEO Analyzer ile benzer olan bu araç son derece kolay algılanabilir bir arayüze sahiptir. Güvenlik ve performans gibi konulara odaklanan araç sayesinde SEO çalışmalarınızdan daha fazla verim almaya başlayabilirsiniz.

4. SEMRush

Raporlama ve analiz bakımından son derece güçlü olan SEMRush, sürükle ve bırak mantığı ile kullanabileceğiniz son derece basit bir araçtır. Raporlar da oluşturabileceğiniz SEMRush, arama motorundaki sıralamanızı takip edebilmeniz için size destek sunar. En ince ayrıntılara kadar rapor sunabilen SEMRush, SEO ile ilgilenen herkesin kullanması gereken analiz araçları arasında yer almaktadır.

5. Majestic SEO

Link oluşturabilmek ve linklerinizi bir üst seviyeye daha taşıyabilmek istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz. Detaylı link analizi yapabilen Majestic SEO aracı sayesinde rakip analizlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Link analizi konusunda bir araç arıyorsanız mutlaka Majestic SEO aracını denemelisiniz. Majestic SEO isabetli verileri size sunabilecek en güçlü araçlar arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Kalıcı SEO

1125 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • 5 Adet x 300 Kelime Makale
  • 5 Adet Özgün Site Yayın
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara