Google AMP Logosunu Daha Görünür Hale Getirdi

En çok kullanılan arama motoru olan Google, AMP logosunu görünür hale getirdi. AMP ( Accelerated Mobile Pages ) olarak kısaltılan ve hızlandırılmış mobil sayfaları özelliği olan uygulamasını daha fazla dikkat çekemsini sağlamak amacı ile daha kalın ve koyu renk ile yer veriyor. AMP ( Accelerated Mobile Pages ) normalde silik ve gri bir tona sahip olup çok fazla dikkat çekme özelliği bulunmuyordu.

Seo danışmanı olan Aleyda Solis tarafından ilk paylaşımı yapılan bu yeniliğin artık Google’ın hangi sayfasında AMP ( Accelerated Mobile Pages - hızlandırılmış mobil sayfa ) teknolojisi ile hızla yüklenebileceğini net olarak kullanıcılara sunuyor.

AMP (Accelerated Mobile Pages - hızlandırılmış mobil sayfa) Nedir?

Dünya teknoloji evi olan Google tarafından sunulan AMP (Accelerated Mobile Pages - hızlandırılmış mobil sayfa)‘nın en önemli eksiği kullanıcıların bu teknolojinin ne olduğunu net olarak bilmemelerinden kaynaklanıyor. Çoğu Google kullanıcısı karşısına çoktan AMP logosunu daha çok reklam sandığı için bu alana tıklamaktan kendini geri çekiyor.

AMP ( Accelerated Mobile Pages - hızlandırılmış mobil sayfa ) Google tarafından kullanıcılara sunulan ve kullanıcıların tıkladıkları sayfalara daha hızlı erişmesini sağlayan bir cache özelliği olarak tanımlanabilir. Açık kaynağa sahip olan AMP teknolojisi ile herkes Google’ın cache sunucusunu kullanarak içeriklerin daha hızlı açılmasını sağlayabilir.

Facebook tarafından sunulan Instant Articles özelliğinden farklı olarak içeriği sadece kendi sunucusunda barındırmıyor. Bu da kullanıcının her daim en güncel olan habere ulaşamamasına sebep olabiliyor.

AMP Logosunun Netleşmesi ile Google Kazanımı Ne Olacak?

Google tarafından AMP ( Accelerated Mobile Pages - hızlandırılmış mobil sayfa ) logosunun gri ve silik tondan koyu ve net bir tona geçiş yapması ile insanların dikkatini çekeceği de düşünülüyor. Böylelikle hem daha fazla yayıncı bu özelliği kullanmaya başlayacak hem de kullanıcıların dikkati bu yöne çekilebilecek. Bu durum ise Google için daha fazla veri akışı ve daha fazla trafiğin oluşturulması anlamına geliyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara