Facebook Yeni Ölçüm Aracı

Facebook artık hangi mağazalardan hangi ürünleri satın aldığınızı öğrenerek bu satın alımlara yönelik bilgileri reklamverenlere bildirmeyi planlıyor. Facebook ölçüm ve bilgilendirme araçlarını kullanan reklamveren kişiler mağaza dönüşüm oranlarını gördükten sonra sizlere daha etkili reklamlar gösterebilecekler.

Mobil cihazınızda konum hizmetinizi açık tutuyorsanız Facebook sizlere ilk olarak yerel reklamları gösterecek. Facebook tarafından yapılan yeni güncellemelerden sonra doğum günü bildirimlerine bakarken de Facebook mobil uygulamasına konum erişimi izin ver penceresi geliyordu. Bu talep sayesinde iyi hedeflenmiş olan reklamlara bir kapı açılmış olacak.

2014 yılında Google tarafından reklamların işletmeler için trafik çekip çekilmediği ile ilgili başlatılan hizmet, aynı zamanda Facebook tarafından da kullanılacak. Facebook tarafından kullanıma açılan Offline Dönüşümler API'ı sayesinde firmalar müşterileri veritabanındaki alışveriş işlemlerini raporlayabilecekler.

Mağaza Bulucu Özelliği

Yerel reklamlar için Facebook tarafından mağaza bulucu özelliği de hayata geçirilecek. Böylelikle reklamlara tıklayan kişiler reklamın denk geldiği ürün için etraflarında yer alan en yakın mağazaya yönlendirilebilecekler. Reklamlara tıklandığı zaman mağazaya ait telefon numarası, çalışma saatleri ve iletişim bilgileri de görüntülenecek.

Gizlilik açısından büyük tartışmalara yol açan bu yenilikler aslında düşünüldüğü kadar da güvensiz değil. Çünkü Facebook kişisel verilerinizi herhangi bir şekilde işletmeler ile sizin haberiniz olmadan veya haberiniz olarak paylaşmıyor. İşletmeler yalnızca sınırlı bir şekilde daha etkili reklamlar gösterebilmek için birtakım verilere ulaşacaklar. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara