Facebook, "Recent Ad Activity" Son Reklam Etkinliği Aracını Başlattı

Facebook son reklam tıklama hareketlerinizi gösteren Recent Ad Activity özelliğini kullanıma sunuyor. Facebook, ilk etapta ABD kullanıcılarının (masaüstü ve mobil) etkileşime girdikleri reklamları tekrar ziyaret etmelerini sağlayan Recent Ad Activity özelliğini sessiz sedasız yaydı.  Şu anda tüm ABD kullanıcılarına sunulan araç, uygulamanın test edileceği diğer bölgelere karar vermek için Facebook'ta daha fazla teste tabi olacak.

Facebook Recent Ad Activity Fonksiyonu Nedir?

Recent Ad Activity / Son Reklam Etkinliği, kullanıcıların eski bir reklamı tıklamalarına, bir satın alma işlemi yapmalarına veya işletmelerin önemsediği başka bir işlemi yapmasına izin verebilir. Özellik, tıkladığı reklamları hatırlamak isteyen Facebook reklamverenleri için bir nimet olabilir

Recent Ad Activity Facebook'un satın alma süreleri için avantaj sağlamasına yardımcı olabilir. Mesela 3 hafta önce bir reklam gördüyseniz fakat bunu tam olarak hatırlayamıyorsanız, arama motorunun bulması ve dönüşüm sağlaması için herhangi bir ayrıntıyı Google'a bildirebilirsiniz. Son Reklam Etkinliği - Recent Ad Activity ile bu kullanıcılar sadece Facebook'ta kalıp, reklamı tekrar tıklayabilir. Diğer taraftan reklamverenleri daha fazla harcamaya ikna etmek için kullanabilecekleri Facebook verilerini verebilirler.

Tıkladığınız Son Facebook Reklamlarını Görebileceğiniz Recent Ad Activity Özelliği Herkes için Faydalı mı?

Son Reklam Etkinliği - Recent Ad Activity, hem masaüstünde hem de sosyal ağın amiral gemisi mobil uygulamalarındaki yer işaretleri arasında bulunabilir ve tıklandığında, kullanıcıların son 3 ayda tıkladığı, beğendiği, yorumladığı veya paylaştığı reklamların bir listesini çıkarabilir, kullanıcılar bu reklamları kaydettiyse bir sekme olarak kaydeder. Bu yeni özellik masaüstü ve mobil uygulamalardaki yer imleri kenar çubuğunda bulunabilir. Sekme içinde, reklamlar içinde ayrılır son kullanıcı ile etkileşim tüm reklamların bulunabileceği ve kaydedilmiş kullanıcı deneyimi ile geliştirilebilir.

Kullanıcılar Facebook'ta kalarak reklam gelirlerini artıracağından Facebook için kazançlı olacağı kadar şüphesiz bu araç, hem kullanıcılara hem de reklamverenlere fayda sağlar. Ne yazık ki son 3 aydır (o da sadece ABD'de) kullanılmaya başlanan Son Reklam Etkinliği Aracı - Recent Ad Activity daha önceki zamanlara ait bir veri sunamıyor. Her ülkede Facebook kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlandığında tabii ki gelişecek ve daha fazla yarar sağlayabilecektir.  

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara