Facebook İntiharı Önlemek için Yapay Zekayı Kullanacak

Facebook intihar düşüncelerini ve duygularını tespit etmeye yardımcı olması için yapay zekâyı (AI) kullanmayı düşünüyor. Söz konusu hareket, sosyal medya devinin "Facebook üzerinde ve dışında güvenli bir topluluk inşa etmesine yardımcı olmak" için sürdürdüğü ideolojilerinin bir parçası.

Facebook, yıllardır intihar riskinde olduğu düşünülen kullanıcılara tavsiyelerde bulundu, ancak bugüne kadar bir postanın rapor düğmesine tıklayarak konuya dikkatini çekmesi için diğer kullanıcılara güveniyordu. Facebook şimdi, birilerinin intihar düşüncelerini ifade edebileceği yayınları veya canlı videoları algılamak için (kullanıcıların endişelerini teknik şirkete önceden bildirmek zorunda kalmadan) AI (yapay zekâ) kalıp tanıma özelliğini kullanmayı planlıyor.

Facebook'tan Duyarlı Açıklamalar

Facebook resmi bir blog yazısında, intihar düşüncelerinin ifade edildiği platformda intihar düşüncelerini ifade eden kişilere yardım etmek için yayınları veya canlı videoları tespit etmek için kalıp tanıma özelliğini de içeren "proaktif tespit çabalarını" benimsediğini yazdı. Facebook'un ürün yönetimi başkan yardımcısı olan Guy Rosen, çalışma için yorum yaparken "biri intihar düşüncesini dile getirirken, onlara mümkün olduğunca çabuk yardım etmeniz önemlidir. Facebook, arkadaşlarınızın ve ailenizin zaten birbirine bağlı olduğu bir yerdir ve kendilerini destekleyebilecek insanlarla sıkıntı içinde olan bir kişiye yardım edebiliyoruz. Bu, Facebook'ta güvenli bir topluluk oluşturmaya yardımcı olmak için süren misyonumuzdur" dedi.

Gelişme birkaç yüksek intihar profilli girişimlerin Facebook Live'da yayınlanmasından sonra geliyor. Facebook'un özgüven ve kendini yaralama raporlarını incelemek için 'Topluluk Operasyonları' olarak bilinen platfformda belirli zihinsel sağlık eğitimine sahip uzmanlardan oluşan ve 24 saat çalışan ekipler bulunuyor. Rosen, şirketin mesaj içeriği ve bazı yorumları sinyal olarak algıladığını söyledi. Örneğin "yardım edin" güçlü göstergeler olabilir.

Facebook’ta Yapay Zeka ile İntihar Önleme Nasıl Çalışıyor?

Bir sinyal geldiğinde Facebook’un teknolojisi, mesajın ya da videonun intihar eğilimi belirtileriyle eşleşen veya kuşku uyandıran kısımlarını öne çıkaracak. Yapay zekâ, kullanıcıların sinyallerini incelerken intihar eğilimi belirtilerini, acil olarak değerlendiriyor. Facebook araçları, intihar önleme hatları ve yakında yer alan kolluk kuvvetleri telefon numaraları da dâhil olmak üzere Facebook’un tüm iletişim kaynakları ile kullanıcıya öneriler sunuyor. Moderatörler ise yetkin kişilere başvurarak intihar riski taşıyan kullanıcının konumunu paylaşmayı deneyebiliyor.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara