Hedef kitlenize sunduğunuz ürün ve hizmetleri daha geniş kitleye duyurmak istiyorsanız, internet reklamcılığında yaygın olarak kullanılan bannerlardan da yararlanmanız gerekir. Banner reklamlar, görsel olarak hazırlanan ve farklı boyutlarda oluşturulabilen tasarımlardır. Bannerlar internet sitelerinin görünür yerlerine yerleştirildikten sonra reklam veren kişinin belirlediği URL adresine linklenebilecek özelliklere sahiptir. 

Portaller ve internet sitelerinde yayınlanan ve farklı ölçülerde tasarlanan bannerlar, kurumsal iletişim açısından da son derece önemlidir. En iyi bannerları yaratabilmek istiyorsanız, bazı ufak tefek noktalara da dikkat etmeniz gerekir.

İyi Bir Banner için Olmazsa Olmaz: Boyutlandırma

Banner hazırlamak istediğiniz zaman ilk önce boyutlandırma kısmını kurgulamış olmanız gerekir. Skyscraper, Wide Skyscraper, Medium Rectangle gibi farklı isimlere sahip olan banner boyutlarının her birinin özellikleri farklıdır. Boyut seçimini sayfanızın ve reklamınızın yapısını göz önünde bulundurarak düzenlemelisiniz.

Bannerlarda yer alan görseller ve animasyonların bannerların yüklenme süresini artırabileceğini unutmayın. Bu sebeple, aşırı büyük boyutlu görseller ve animasyonlar üzerinde çalışmaktan uzak durun. Başarılı ve iyi bir banner istiyorsanız, sitenizin açılış hızını yavaşlatmayacak olan ufak boyutlu bannerlar oluşturmaya çalışın.

Bannerlar, tıpkı reklam panolarındaki afişler gibi duvarın bir parçası olabilecek şekilde dizayn edilmelidir. Yer aldığı sayfa ile entegre bir biçimde durabilen bannerlar kullanıcı ve hedef kitlenizin dikkatini daha fazla çeker. Kullanıcılar, gördükleri bannerlardaki animasyonları hemen algılarlar. Ancak bu animasyon içerisinde mesaj kısa ve net bir şekilde yer almalıdır.

Kısa ve Net Mesajlar İletin

Promosyon kodları veya ödüller için bannerlar hazırlıyorsanız, bu durumu banner içerisinde hızlıca belirtmelisiniz. Örneğin, “Ankete katılın, 100 TL kazanın” yerine, “100 TL kazanmak için anketimize katılabilirsiniz” şeklinde mesajlar kurgulayabilirsiniz.

İnternet siteniz için hazırladığınız bannerları sosyal medya platformlarında da paylaşmayı unutmayın. Ayrıca bannerlar artık günümüzde Google AdWords platformunda da yayınlanabilmektedir. AdWords reklamlarını yayınlayan sitelerde yayınlanan bannerlar sayesinde daha geniş kitlelere ürün ve hizmetlerinizi aktarabilirsiniz. 

İyi bir şekilde kurgulanmış ve oluşturulmuş bannerlar sayesinde dijital reklamlar için ayırdığınız bütçenin daha verimli bir şekilde kullanılmasını sizler de sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara