Apple Siri Üzerinden Yapılan Aramaları Google Desteği İle Yanıtlıyor

Apple'ın sesle etkinleştirilen dijital asistanı Siri, bugüne kadar yapılan aramalar için arama motoru olarak Microsoft Bing'i kullanıyordu. Google, Apple Siri arama motoru olmak için Bing'in yerini alıyor. Sızan bir habere göre Apple'ın akıllı asistanı Siri'nin arama için Bing yerine Google'ı kullanacağını ve iki teknoloji devi arasındaki entegrasyonun arttığını doğruladı. 

Apple Microsoft Bing Arama Fonksiyonunu Kullanmaya Devam Edecek

Microsoft Bing 2013 yılında iOS 7'nin piyasaya sürülmesi ile  Siri'nin varsayılan arama motoru haline geldi. Google işbirliği ile Siri'ye hizmet sağlayan Microsoft'un arama motoru Bing'den tamamen uzaklaşması söz konusu değil, görüntü sonuçları yine Bing tarafından sağlanacak. 

Bir Microsoft sözcüsü: "Apple ile olan ilişkimizi değerlendirebilir ve müşterilerimiz için mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için onlarla "Sing'de Bing Image Search" de dâhil olmak üzere birçok açıdan ortak olmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz. Çalışmalarımızı 'AI' alanında ilerletmeye karar verdik, yakında, Bing'in müşterilerimiz ve ortaklarımız için daha akıllı bir arama deneyimi sağlamanın ön saflarında olacağından eminiz." Açıklamasında bulundu.

Google Apple Arama Motoru Olmak için Ne Kadar Ödüyor?

Mac, iPad ve iPhone portföyünde Apple'ın Safari tarayıcısında arama yapan kişilere arama sonuçlarını gösterecek Google ile yapılan anlaşma için şirket Apple'a yılda 3 milyar dolar ödüyor. Google 2014'teki aynı anlaşma için yaklaşık 1 milyar dolar ödedi. Google ödemelerinin Apple için hemen hemen tek kâr olduğu göz önüne alındığında, Apple'ın bu yılki toplam işletme karının % 5'ini tek başına yapabileceği düşünülüyor.

Google ayrıca Siri'nin web sağlayıcısı olarak hareket edecek ve Apple cihazlarında 'Spotlight' işlevinin varsayılan sağlayıcısı olacak. iPhone sözcüsü "Safari'de varsayılan tutarlı bir web arama deneyimi için karar verildiğini söyledi. Bununla birlikte, "Google ve Microsoft ile güçlü ilişkimiz var ve mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya kararlı olmaya devam ediyoruz" dedi, ancak Google, yorum taleplerine yanıt vermedi. 

iPhone, Mac ve yakın zamanda Apple'ın HomePod akıllı hoparlörüne kurulan Siri ses asistanı, bir para birimini günlük kur bildirme ya da merak ettiğiniz bir konuyu tanımlama gibi birçok isteği karşılayabilir, üstesinden gelemezse, web'de arama yapar. Mükemmel değil, ama yararlı olabilir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara