Markaların, insanların gerçekten izlemek isteyebileceği ve YouTube tarafından da başarısı kanıtlanmış olan reklam örneklerini inceleyerek sizler de kendi reklamlarınız için ilham alabilirsiniz.

1. Clash of Clans

Dünya çapında en fazla oynanan oyunlar arasında yer alan Clash of Clans’ın YouTube üzerinde başlattığı reklam kampanyası son yılların en başarılı YouTube reklamları arasında bulunuyor. Reklamın kısa süreli olması ve bir dakikanın altında olması kullanıcıların reklama ilginç bir şekilde daha fazla ilgi göstermesini sağladı.

Ünlü oyunun yapımcı firması tarafından yayınlanan bu reklam çalışması komik anlatım tarzı sayesinde toplam 92 milyon izlenme elde etti. Video incelendiği zaman ise kurgunun son derece kısa tutulduğu ve verilecek olan mesajın net bir şekilde verildiği göze çarpıyor.

2. Edeka

YouTube üzerinde bazı markalar reklam çalışmalarının yayılabilmesi için farklı kurguları da işleyebiliyorlar. Bu çalışmalara en iyi örnekler arasında ise Alman süpermaket olan Edeka’nın Eatkarus reklamı yer alıyor. Çocukların sağlıklı beslenebilmesi için son derece güçlü mesajlar veren bu reklam sosyal sorumluluk bilinci ile kurgulanmış bir reklamdı.

Siyasi ve sosyal olarak mesaj veren reklamlar bazı insanları düşünmeye sevk eden çalışmalar arasında yer almaktadır. Ancak bu tür reklamların son derece dikkatli bir şekilde kurgulanması gerekebilir. Yanlış anlaşılmalara müsait olan bu alanda reklam yayınlamak istiyorsanız vermek istediğiniz mesajınızı son derece net ve anlaşılabilir şekilde vermelisiniz.

3. Marks & Spencer

Ünlü marka Marks & Spencer’da YouTube reklamları ile dünya çapında ses getirebilecek başarılara imza atanlar arasında yer alıyor. Birleşik Krallık’ta Marks & Spencer, çocukların en sevdiği karakterlerden olan Ayı Paddington ile bir Noel gecesi temalı reklam yayınlamıştı. Reklamda mutlu bir aile tablosu çizen ünlü marka hatasını anlayan bir hırsız karakteri kurgulayarak yılın en başarılı Noel kampanyalarından birine imza atmıştı.

YouTube tarafından da başarı hikayeleri arasında gösterilen Marks & Spencer reklamı, videolu YouTube reklamlarında aile kavramlarının ve insanların duygusallaşabildiği konuların doğru işlendiği zaman ne kadar faydalı olabileceğini herkese gösterdi.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara