Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcının kullandığı YouTube’da yer alan her bir özellik kendi içerisinde belirli güven düzeyine sahiptir. YouTube politikalarına uyduğunuz süre boyunca içerik üretmeye devam edebilirsiniz. Bu politikalara uymadığınız zaman YouTube için ürettiğiniz içeriklerden herhangi bir gelir de elde edemezsiniz.

Zararlı veya Tehlikeli İçerik

Özellikleri çocukları ve diğer insanları kötü yönde etkileyebilecek ve yaralanmalarına sebebiyet verebilecek olan eyleme geçirme özellikli içerikler YouTube politikalarına aykırıdır. Zararlı veya tehlikeli eylemleri içeren içeriklerin ciddiyet seviyesine göre yaş kısıtlaması uygulanabilir veya video tamamen kaldırılabilir.

Nefret Söylemi İçeren İçerik

İçeriklerinizi oluştururken tamamen özgür olabilirsiniz. Ancak din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet gibi özel durumlara karşı şiddete teşvik eden içerikler oluşturamazsınız. Temel özellikler üzerinden herhangi bir nefrete yol açabilecek içerik ürettiğiniz zaman YouTube politikalarını çiğnemiş olursunuz.

Çıplaklık veya Cinsel İçerik

Pornografiye veya cinsellik içerikli olan içerikler YouTube politikaları tarafından yasaklanmıştır. İçeriklerinizin bu kategorilere girdiğini düşünüyorsanız videonuzu yayınlamamalısınız.

Telif Hakkı

Kendi hazırladığınız ve kullanma izniniz olan videolar oluşturmanız YouTube’da telif haklarına takılmamanız için önemlidir. Telif hakları ile korunana programların snippetleri veya diğer kullanıcılar tarafından oluşturulmuş içerikleri gerekli izinler almadan kullandığınız zaman telif hakkı ortaya çıkabilir.

Taciz ve Siber Zorbalık

YouTube platformuna uygunsuz video ve yorum yayınlamanız yasaktır. Taciz sınırlarını aşabilecek derecede olan ve saldırıya dönüşen durumlar ortaya çıktığı zaman kanunlar çerçevesinde de yargılanabilirsiniz.

Spam veya Yanıltıcı İçerik

İzlenme sayısının artması için oluşturulan spam içerikler YouTube politikalarına aykırıdır. Ayrıca yanıltıcı video açıklamaları oluşturmak, yanıltıcı etiketler belirtmek ve içeriklerin thumbnail kısmında yanıltıcı resimler kullanmak da YouTube politikalarına aykırıdır. Yorumlar ve özel mesajlarda da spam filtresi aktif şekilde kullanılır.

Çocuklar için Tehlikeli İçerik

Uygunsuz içerikler ile çocukların tehlike altına sokulması YouTube politikaları gereğince yasaktır. YouTube platformunda özellikle çocukları rahatsız edebilecek veya olumsuz yönde etkileyebilecek olan içerikler ile karşılaştığınız zaman ihbar etmelisiniz. YouTube, çocuk istismarı konusunda da çok sıkı çalışmalar sergilemektedir. Kanunlar çerçevesinde yönetilen bu süreçte çocukların güvenliğini sağlanmaktadır.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara