YouTube İçerik Oluşturucuları için Kötü Haber!

YouTube, video sonlarına dış bağlantı ekleme özelliğini kullanıcılar aleyhine değiştiriyor. Bu yeni YouTube politikası, harici bağlantılarla ilgili en yeni yaratıcıları zora sokacak.

YouTube kanal sahipleri için video sonlarına kart eklemeye, dolayısı ile başka bir kanala, video listesine ya da internet sitesine yönlendirmeye imkan veren özelliği "End screens" ile ilgili kısıtlamalar yapıyor. Birçok kesim ve kuruluş hareketi yaratıcılara zarar verici olarak nitelendirdi.

YouTube'un İçerik Oluşturucularını Kızdıran Politikası

Yaratıcılardan YouTube İş Ortağı programına katılmaları isteniyor. Bir YouTube yetkilisi "Böylece kanalın geçerliliğini değerlendirebilir ve kanalın toplum yönergelerimize ve reklamveren politikalarımıza uyup uymadığını belirleyebiliriz" dedi. "Bu güncelleme kötüye kullanımı azaltmak içindir ve mevcut YouTube iş ortaklarını veya mevcut bitiş kartlarını etkilemez."

YouTube'un politikasıyla ilgili diğer önemli konu, kullanıcıların programın bir parçası olmak yani "İş Ortaklığı" programına başvuruda bulunabilmeleri için 10.000 genel kanal görüntülemesine ulaşmalarını gerektirmesi. Bu, yeni başlayanların 10.000'in üzerinde görüntülemeye sahip olmadıklarında uç kartları aracılığıyla başka bir yere bağlanamayacakları anlamına geliyor. 

YouTube Para Kazanmak için Cazibesini Yitiriyor

YouTube'un video sonu bağlantılarını kaldırmasıyla ilgili konunun bir kısmı, içerik oluşturucular için bir çeşit para kazanma biçimini kesmesidir. Para kazanma, yıl boyunca YouTube tarafından yapılan değişiklikleri izleyen YouTube içerik oluşturucular için adeta bir savaş alanı haline geldi. Bir dizi ırkçı, ahlak dışı, kaba videolar büyük reklamverenlerin tepkisini çektiğinde, bu şirketler YouTube reklamlarını çekmekle tehdit etti. Bunun sonucunda YouTube, binlerce yaratıcıyı etkileyen yeni para kazanma kuralları yayınladı.

YouTube yetkilisi Ryan Wyatt, sistem mühendislerinin YouTube'un algoritmasını iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi. Revizyon uygulanmaya başlandığında, reklamverenlerin kampanyalarına kaldığı yerden devam etmesiyle, birçok içerik oluşturucusu kazançlarının normal hale geldiğini gördü. Bununla birlikte, bu son değişikliklerle bazı videolar, tüm reklamverenler için uygun olmayacak şekilde sınıflandırıldı ve reklamların sayısını sınırladı. Video Yöneticisi'ne doğrudan itiraz etme olanağı da yoktu.

Bu, video yaratıcıları için ne anlama geliyor? Video gösterge panosunda sarı renkli bir simge ile "YouTube İş Ortaklığı Programı’na izin vermeniz gerekli" uyarısı görebilirsiniz. Elbette programa girmek illa ki kanalınızı reklamlarla doldurmak değil, isterseniz reklamsız videolar yayınlamaya devam edebileceksiniz. Ya da para kazanma değişiklikleri nedeniyle işlerini devam ettirmek için diğer seçenekleri araştırmaya başlayan kullanıcılara katılabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

7500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Demografi Optimizasyonu
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara