YouTube 6 Saniyelik Reklamlarda ‘’Atla’’ Seçeneğini Kaldıracak 

Reklam engelleme uygulamaları ve eklentileri ile ilgili olarak tüm mecraların giderek sertleşmeye başlayan tedbirleri ile birlikte Google’da artık bu konuda büyük bir önlem alma yolunda ilerliyor. Reklamsız bir şekilde internet kullanmak isteyen çoğu kullanıcının Ad Blocker kullanması artık Google’ı da rahatsız ediyor.

Reklamsız video özelliğini de barındıran ve şimdilik sadece ABD’de uygulanmakta olan YouTube Red’e ek olarak artık videoların başlarında çıkan reklamlarda da ufak değişiklikler ortaya çıkmaya başladı.

YouTube mobil uygulamasında devreye giren ve önümüzdeki günlerde masaüstü sistemlerinde de devreye girecek olan Bumper adlı sistem ile artık 6 saniyelik videolardaki ‘’Reklamı Atla’’ seçeneği kaldırılmış olacak. 

Reklamlar Zorunlu Olarak İzlenecek

Reklam verenlere yönelik yeni seçenekler de bulunacak olan Bumper reklamları, YouTube’u müzik dinlemek için dinleyenlerin oldukça canını sıkacak gibi gözüküyor. Kullanıcılarına ücretli YouTube Red hizmeti satmak konusunda hazırlık olduğu düşünülen bu adımın Google’ın çeşitli reklam modelleri geliştirmesinin de bir hazırlığı olduğu söyleniyor. 

Reklamları bekleme süresinin 1 saniye daha uzatılmış olması ve ‘’Reklamı Atla’’ seçeneğinin kaldırılmış olması reklamların artık hemen hemen herkes tarafından izlenebilir hale gelmesini sağlayacak. Google bu yeni adımı ile reklam verenlerin yeni stratejiler uygulamasını da sağlayabilecek.

İlerleyen günlerde YouTube ve Google ekibinin izlediği bu yeni reklam politikalarının sonunun nereye varabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara