En popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp’ın 2019 yılında reklam yayınlarına başlayacağı ortaya çıktı. 2002 yılında Facebook tarafından satın alınan WhatsApp uygulaması tarihinde ilk kez televizyon reklamı verdikten sonra WhatsApp platformu içerisine de markalardan reklam alacağını duyurdu.

Reklam Gösterimleri Başlayacak

İlk piyasaya çıktığı zaman ufak bir ücret karşılığında kullanıcılara sunulan WhatsApp, Facebook tarafından satın alındıktan sonra tamamen ücretsiz olarak sunulmaya başlanmıştı. Ancak kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek bir karar alan WhatsApp, yeni güncellemesinden sonra kullanıcılara bu kullanım karşılığında reklam göstermeye başlayacak.

Yeni gelen haberlere göre WhatsApp’ın beta sürümünün kodları içerisinde yer alan bir özellik ile 450 milyonu aşkın kullanıcısı olduğu bilinen uygulamanın reklam göstermeye başlayacağı ortaya çıktı. Şirkete yakın olan kaynaklardan gelen ve yalanlanmayan haberlere göre reklam içerikli WhatsApp uygulaması 2019 yılının ilk aylarında devreye girecek.

WhatsApp Kurucuları Yeni Güncellemeye Karşı Çıktı

Facebook bünyesinde çalışmaya devam eden WhatsApp’ın kurucuları ise yeni reklam fikrine sert çıkışlar yapıyor. Facebook ile anlaşmazlık yaşayan kurucu üyeler geçtiğimiz dönemlerde istifa ederek görevlerini bırakmıştı. Facebook’taki yaprak dökümünün ise 2017 yılındaki Acton istifası ile başladığı biliniyor.

2014 yılında rekor bir fiyat ile WhatsApp uygulamasını Facebook’a satan uygulamanın kurucu üyesi Brian Acton, Facebook’un kullanıcı gizliği konularını eleştirmişti. “Seçim yaptım ve kullanıcıların gizliliğini sattım ve her gün bu kararın ağırlığı ile yaşıyorum.” Sözlerini dile getirmişti.

Markalar Müşterileri ile İletişim Kurabilecek

WhatsApp içerisinde yayınlanan reklamlar kullanıcıların aynı zamanda markaların müşteriler ile iletişime geçebilmesini de sağlayacak. Gördüğünüz bir reklama tıklayarak marka yetkilileri ile sohbet etmeye de başlayabileceksiniz. Müşterileriyle iletişime geçen markaların ise uygulamaya ödeme yapacağı yeni bir sistem gelecek.

Binlerce müşteriyle markaların irtibat kurabilmesinin imkansız olabileceği gerçeğinden dolayı ise bu sayının ve ödemenin kullanıcı başına oldukça düşük olacağı söyleniyor. WhatsApp uygulamasını kullanan kişiler ise yeni reklamlı WhatsApp uygulamasına şimdiden tepkilerini göstermeye başlamış durumdalar. Yeni yılın ilk aylarında devreye girecek bu özellik kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde nasıl kurgulanacak hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara