İnternet sitelerinin görselliği ve sunum kalitesi artmaya başladıkça sitedeki yer alan materyallerin boyutları ve sayısı da artar. Bu durum otomatik olarak sitenizin açılış hızını da yavaşlatır. Landing Page hazırladıysanız ve bu sayfanız yavaş açılıyor ise saniyeler içerisinde pek çok farklı ziyaretçiyi kaybedebilirsiniz. Bu sebeple, sitede yer alan görsellerin optimize edilmesi, yazılım kısmının mümkün olduğu kadar hatasız yapılması ve sitedeki ağır yüklerin tekrar gözden geçirilmesi gerekir.

Widget Kullanmak Doğru mu?

İnternet sitenizin açılış hızı kullanıcılar için önemli olduğu gibi aynı zamanda arama motorları için de önemlidir. Hiçbir kullanıcı 2-3 saniye içerisinde açılmayan bir internet sitesinde durmaz. Siteniz ne kadar hızlı ise ve kullanıcılar aradıklarına ne kadar hızlı ulaşabilirlerse başka sayfalara yönelmeleri gibi sorunlar ortadan kalkar.

Görselliği ön planda tutmak zorunda olduğunuz bir internet siteniz var ise farklı tasarımlar için widgetlar kullanıyorsanız bu widgetların internet sayfanızın yükleme hızını olumsuz etkilediğini bilmeniz gerekiyor. Uzak bir sunucudan kendi internet sitesine veri çeken bu eklentilerin kendi yüklenme süreleri de vardır. Diğer öğelerin yüklenmesini geciktiren eklentiler sayfaların geç açılmasına yol açar.

Arama Motorları için de Önemli

Google arama motoru da geç açılan sitelerden hoşlanmaz. Google, hıza büyük bir önem vermektedir. Google’ın webmaster araçlarında yer alan internet sitesi hızlarıyla ilgili farklı kaynaklar bulunması ve arama sonuçlarında kendi hızını belirtebilen göstergeler kullanılması bu durumun en önemli ispatıdır.

Sitenizin açılışı hızlı olduğu zaman hazırladığınız sayfalara arama motoru botlarının daha sık gelebilmesini sağlayabilirsiniz. İnternet sitenizin crawler adı verilen yazılımları yorulmadığı zaman siteniz daha da hızlı açılmaya başlar. İnternet siteniz için crawler yazılımların önemi de büyüktür. Crawler yazılımları sitelerin açılış hızlarına önem verirler ve açılış sürelerini sürekli olarak kayıt altında tutarlar.

Sitenizden indirilen dosyaların boyutları da crawler yazılımlar tarafından kayıt altında tutulur. Hızlı bir internet siteniz olduğu zaman botlar sitenizde daha rahat bir şekilde dolaşmaya başlayabilirler. Bu durum sitenizin daha fazla ziyaret edilmesini ve sayfalarınızın daha hızlı indexlenmesini de sağlar.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara