Dijital pazarlama alanında her geçen gün bir yenilik daha yaşanıyor. Dünya genelinde büyük tartışmalara yol açan yapay zeka, bu kez reklamcılık dünyasına da adım atıyor. Dönüşüm değerlerinin en üst seviyelere çıkartılabilmesi için düğmeye basan Google, otomasyon ve makine öğrenimini kullanabilecek AdWords için çalışmalarını sürdürüyor.

Makine öğrenimi uygulamaları ile AdWords arasındaki bağ için açıklama yapan Google, “Belirli sorulara yanıt verebilecek yapay zekaları yaratabilmek için manuel olarak kod geliştirmek yerine, kendi kendilerine yapay zekaların öğrenmelerini sağlayarak zamandan tasarruf edilebilir.” ifadelerini kullanıyor.

Gerçek Zamanlı Doğru Teklifler ve Optimum Maliyet

Google reklamlarının geleceğini ortaya seren bu açıklamalara ek olarak Google’ın makine öğrenimini her alanda kullanmak istediği açıklamaları da büyük bir ilgi görüyor. Her gün milyarlarca tüketici verisini değerlendirebilecek olan yapay zekalar aynı zamanda evrensel uygulama kampanyaları ve akıllı teklif gibi farklı ürünleri de yönetebilecek. Milyonlarca reklam yayınlamaya ve her bir reklam için gerçek zamanlı doğru teklifleri ayarlamaya yardımcı olabilecek yapay zeka yakın gelecekte hayatımıza daha yakından temas edebilir.

AdWords üzerinden reklam yayınlayanların bütçe kısıtlamalarını da göz önünde bulunduran Google, otomatik olarak detayları optimize edeceğini ve maksimum dönüşü minimum maliyet ile sunabileceklerini söylüyor. Standart alışveriş kampanyaları ve Google AdWords’ün yeni optimize edilmiş alışveriş kampanyaları ise yapay zekalı reklamlarda da aynı şekilde sürdürülebilecek.

Google Algoritmaları Köklü Bir Değişikliğe Uğrayabilir mi?

Dijital pazarlama dünyasına yeni bir soluk getirecek olan yeni alışveriş kampanyaları ve yapay zeka öğrenimi Google’ın diğer arama motorları ile arasındaki farkın da iyice açılmasına sebep olabilir. Google, bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını aynı zamanda bir sunum ile de gösterdi. Google’a ait yapay zekanın gerçek insanlar ile yaptığı telefon görüşmesini gösteren Google, yapay zekanın reklam optimizasyonunda kullanılacağı günlerin çok yakında olduğunu söyledi.

Ancak diğer yandan makine öğreniminin ve yapay zekanın kullanılması Google’ın özel algoritmalarının da köklü değişikliğe uğramasına sebebiyet verebilir. Ancak bu konuda Google cephesinden şimdilik resmi bir açıklama gelmiş durumda değil.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara