PayPal, Messenger ticareti de dâhil olmak üzere Facebook'un ticaret deneyimlerinin çoğunda bir ödeme seçeneği olarak kullanıma sunulmaya başlayacak. PayPal müşterilerinin PayPal hesaplarını Facebook ve Messenger'a bağlaması kolay olacak. ABD'deki PayPal müşterileri, öncelikle PayPal işlemlerinin makbuzlarını tek bir yerde düzgün bir şekilde yönetmeyi kolaylaştırarak Messenger'da bilgi alabilecek.

Facebook ile PayPal arasındaki bu işbirliği sürpriz değil. İki şirket uzunca bir süre Messenger üzerinden ödeme yapma konusunda çalışıyordu. Kullanıcıların birbirine Facebook Messenger aracılığıyla para gönderme imkânı sağlayan özelliğinin kısa süre önce duyurulmasından ardından bu yeni özellik sayesinde alıcı ve satıcılar Facebook Messenger platformu üzerinden bir ürünün alım satım işlemini gerçekleştirebilecekler.

Paypal ve Facebook Messenger İşbirliği ile Alıcı ve Satıcılara Büyük Kolaylık

Para gönderme ve almak kadar bir ürün alışverişi de şimdi Facebook Messenger'ı açıp arkadaşlarınız ile sohbet etmek kadar kolay olacak. Ürün fotoğrafı eklenebilen faturayı satıcının müşteriye göndermesi ve PayPal’ın güvenli ödeme (alıcı koruma yöntemi) ile işlemi tamamlaması sadece birkaç saniye içerisinde tamamlanıyor.

Bu entegrasyon ödemelerin yanı sıra, ayrıca Messenger'da ilk müşteri odaklı PayPal botunu ile kullanıcıların, parolalarını unutması, işlemlerin nasıl yürüdüğünden bahsetmek gibi olası bir sorun için sanal bir müşteri servis asistanıyla sohbet etmesini sağlayacak.

PayPal, 2,5 milyon hesabı Messenger'a bağladığını açıklarken bu sayının yayınlanma ile birlikte arttığını hayal etmek kolay. Bu özellik Messenger dışında Facebook’un pazaryeri özelliği ve her gün yaklaşık 450 milyon kişi tarafından ziyaret edilen al-sat gruplarında da kullanılabilecek. Bu sayede hem Facebook için platformdan çıkılmadan satış yapılmış olacak hem de Paypal için potansiyel milyonlarca kullanıcıya ulaşma olanağı anlamına gelebilecek.

PayPal, önümüzdeki dönemde diğer mesajlaşma platformlarına (peer-to-peer) ödeme sistemi getirip getirmeyi planladığını söylemedi, ancak PayPal COO Bill Ready'nin söylediği gibi bu haber, " Ne bağlamda olursa olsun kullanıcıyla buluştuğumuz daha geniş bir hareketin parçasıdır".

Paypal ile yapılan işbirliklerinin önümüzdeki günlerde daha da genişleyeceğini düşünmek yanlış olmayacaktır. Şu an için Türkiye'de Paypal kullanıma kapanmış olsa da ilerleyen zamanlarda PayPal lisans sorunlarını aştığı takdirde tekrar Türkiye’de de etkisi olacak bir yenilik olabilir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara