Mobil Reklamlarda Verimi Artırmanın 3 Yolu

Reklamcılığın dijital platformlara kayması ile birlikte artık internet reklamları firmalar için kritik bir önem taşıyor. Mobil cihazların yükselişi ile birlikte bu alana yoğunlaşan firmalar ve reklamcılar ise mobil reklamlardan verim alabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek zorundalar.

1. Daha Fazla Ürün ve Daha Fazla Satış

Mobil reklam kampanyaları aslında tamamen reklam sunulan ürün sayısından etkileniyor. RTB House tarafından yapılan araştırmalara göre 12 adet ürünün yer aldığı banner’lar akıllı telefonlarda %1,4, tabletlerde ise %1,3 tıklama oranı sağlayarak en verimli dönüşüm oranlarının elde edilebilmesini sağlıyor.

2. Banner Boyutları Önemli

Mobil ortamlarda banner reklamı verecekseniz banner’ın boyutu büyük bir önem taşıyor. RTB House, mobil ortamlarda yayınlanacak banner’ların 300x250, 300x100 ve 320x50 boyutlarında yer alması gerektiğini söylüyor.

Bu üç ayrı görsel boyutundan en etkili olanının ise 300x250 formatında olan banner olduğu tespit edilmiş durumda.

3. Mobil Kısmı Dijital Stratejilerinizin Bir Parçası Haline Getirin

Mobil cihazlar artık insanların gündelik hayatının bir parçası haline gelmiş durumda. Pazarlama konusunda profesyonel olan kişiler ise bu alandaki reklam fırsatlarını sonuna kadar kullanmak istiyorlar. Burada masaüstü ya da mobilden hedefler belirleyerek stratejinizi ikiye bölmeli ve iki ayrı kanal üzerinden reklam çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Bütün dijital pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak mobil platformu mutlaka kullanmanız gerekiyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara