Kalite puanı sizin reklamlarınızın yatırım getirisine ve sunduğunuz teklife göre değişir. Yüksek kalitedeki puanlı kelimeler ile reklam yayınlarsanız daha az maliyet ile AdWords sıralamasında üstlerde yer alırsınız ve daha fazla insana ulaşabilirsiniz. Peki maliyetinizi de düşürebileceğiniz kalite puanınızı nasıl artırabilirsiniz?

Açılış Sayfasını Düzenlemek

Açılış sayfaları kalite puanı açısından son derece önemlidir. Kalite puanınızı artırmak için sayfa başlığınız ve içeriğiniz arasında bağlantı olması gerekir. Ayrıca satın alma bölümlerinde de linkler vermelisiniz. Formlar ve butonlar da açılış sayfasında mutlaka yer almalıdır. Doğru dizayn edilmiş açılış sayfalarına sahip olduğunuz zaman yüksek kalite puanı elde ederken aynı zamanda arama motorlarında da üst sıralara yükselmeye başlayabilirsiniz.

İlgili Reklamlara Çıkmak

Kalite puanları reklamların alaka ve ilgi düzeyleri ile de bağlantılıdır. Reklama çıkılacak olan kelimelerin açılış sayfanızda ve genel olarak sitenizin hizmet verdiği alanlar ile alakalı olması son derece önemlidir. Bu sebeple, çok fazla kelimede aynı sayfaya reklama çıktığınız zaman kelimelerin kalite puanları düşebilmektedir.

Açılış sayfalarında doğru şekilde belirlenmiş anahtar kelimeler ve içerikler kullanırsanız arama motorları gözünde daha değerli bir hale gelirsiniz. İstenilen reklama çıkılan anahtar kelime ile ne kadar ilgili reklamlar verirseniz kalite puanınız da artmaya başlar.

Site içi SEO Çalışmaları

Reklam yayınlayacağınız zaman sitenizin SEO açısından da gelişmiş olması gerekir. Site içi SEO iyileştirmeleri yaparken site içi linkleme, SEO uyumlu başlıklar, meta açıklamaları, responsive tasarımlar, site haritası, sayfa tarama hataları ve hatalı sayfaların yönlendirilmesi gibi detaylara ekstra özen göstermelisiniz. 

Reklamlarınızı Test Edin

Kalite puanınızı yüksek tutmak istiyorsanız mutlaka farklı testler uygulamalısınız. Test yaptığınız zaman kampanyanızın geleceği ve geri dönüşüm oranları ile ilgili de detaylı bilgi alabilirsiniz. Test yapacağınız zaman açılış sayfanız ve anahtar kelime alaka düzeyi ile bu işe başlayabilirsiniz. Açılış sayfasındaki hesap ve kampanya kalitesi ile açılış sayfasındaki reklam grupları ve anahtar kelimelerin testini de mutlaka yapmalısınız. Kullanıcılara doğru reklamları gösterdiğiniz zaman kalite puanınızın zaman içerisinde artmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara