İş Dünyasına Google Meet Müjdesi

    İş dünyası yepyeni bir video konferans servisine kavuştu. Skype for Business ile Amazon Chime gibi dijital konferans teknolojilerine bir yenisi daha eklendi. Google bu rekabette var olmak istedi ve video konferans servisi olan Google Meet projesini hayata geçirdi. Online toplantı ve konferans servisi olan Google Meet G Suite kullanıcıları için hazırlandı. Servise meet.google.com üzerinden kolaylıkla ulaşılabiliyor.

    Google Meet arayüzü Hangouts ile benzer özellikler taşıdığından kullanıcıları zorlamayacak gibi görünüyor. Kolay bir ara yüze keyifli bir menü eklenerek hazırlanan yazılım henüz aktif olmadı. Bu nedenle servis içerisinden henüz arama yapılamıyor. “Toplantı kodu kullan” seçeneği ise konferans görüşmelerine katılmaya olanak tanıyor. Bu nedenle kullanışlı olan ara yüzü denemek isteyenler uygulamayı hemen indirebilir.

                                                                         Google Meet Özellikleri Neler?

    Elbette Google her yeni ürününde beklenti odaklı projelere odaklandığından bu yeni ürünü de ihtiyaçlara yanıt verebilecek özellikler taşıyor. Google Meet video görüşmeleri, video gönderimi, sesli arama ve mesajlaşma özelliklerine sahip. Aynı zamanda 30 kişinin HD video konferans görüşmesi yapmasına olanak tanıyor. Bilindiği gibi Hangouts sadece 10 kişinin HD video konferans yapmasına olanak tanıyordu. Dolayısıyla Google Meet daha geniş bir kişi kapasitesine olanak tanıyor.

    Google Meet aynı zamanda Gmail ve Google Takvim ile entegre çalışabildiğinden iş dünyasının çalışmalarına kolaylık kazandırıyor. Toplantı ve konferans görüşmelerinin tarihi, saati gibi çeşitli notlara entegre bir şekilde kullanılması mümkün. Kalabalık grupların görüşme yapmasına olanak tanıyor olması, rekabette Google Meet uygulamasını bir adım öne çıkaracak gibi görünüyor.

    Uygulamaya sadece Chrome üzerinden ulaşılabiliyor. Diğer internet tarayıcılarını kullanarak erişim çabasına girmeyin. Şimdi merak edilen husus, iOS ve Android sürümlerine kullanıcıların ne zaman erişebileceği oldu. Bu sorunun yanıtı maalesef henüz bilinmiyor, Google herhangi bir açıklama yapmadı. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara