İnstagram'ın Aktif Kullanıcı Sayısında Artış

İlk etapta sınırlı fotoğraf paylaşımı ile başladığı yolda zamanla gelişme kaydeden İnstagram, büyümesine paralel olarak aylık 600 milyon olan aktif kullanıcı sayısının üzerine çıkıyor. Özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra daha fazla geniş alana yayılarak daha fazla kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanılan İnstagram, güncel rakamlarıyla da bu büyüme performansını kanıtlamış oluyor. İddialı performansını siz de aşağıda açıklamış rakamlar neticesinde daha somut şekilde analiz edebilirsiniz.

                                                                        Tarihi Verilerle "İnstagram"

2010 yılının Ekim ayında ilk olarak 1 milyon kullanıcı kitlesini yakalayan İnstagram, 2011 yılının Haziran ayında 5 milyon; 2011 yılının Eylül ayında da 10 milyon kullanıcı kitlesini aşmış bir tablo ile sizleri karşılamıştı.  

Facebook tarafından satın alındıktan sonra Mayıs ayında kullanıcı kitlesini 50 milyona, 2013 yılının Şubat ayında 100 milyona, Mart 2014 yılında 200 milyona, Eylül 2015 yılında da 400 milyona kadar çıkmıştı. Daha sonra Mayıs 2015 tarihinde 500 milyonluk bir ivme yakalayan şirket, ardından 100 milyonluk kullanıcı skalasını da 2016 yılının Haziran ayında kolay bir şekilde yakalama fırsatı buldu. Nisan 2012 yılında yayınladığı Android uygulamasında ise 1 milyon kullanıcı elde edebilmesi, 24 saat içerisinde gerçekleşmişti. 2012 yılında İphone kullanıcılarının İnstagram kullanma oranı ise yaklaşık olarak 30 milyon civarındaydı.

                                                      İnstagram'ın Büyümesinde En Önemli Etken: "Facebook"

Facebook Messenger ve WhatsApp gibi sosyal ağların kendileriin belirli bir büyüme hacimleri bulunuyor. Ancak İnstagram'ın popülaritesinde Facebook etkenli bir büyüme söz konusu. Yeni kullanıcı kazanımını, ilerleyen süreçlerde nasıl devam ettireceğine dair belirli bir durum bulunmamasına rağmen Facebook'un İnstagram üzerinden Snapchat'le rekabette olmaya devam edeceği kesin olarak biliniyor. Kullanıcı deneyimleri ile ölçeklendirilecek olan bu rakiplik durumunu, zamanla  daha net bir şekilde  öğrenme fırsatı elde edeceğiz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara