Instagram Canlı Yayın Özelliğini Test Ediyor

Facebook’un canlı yayın özelliğinde elde ettiği başarılarının ardından Instagram’ın da canlı yayın özelliğini getireceği söyleniyor. Test aşamasına geçtiği söylenen yeni özellik şimdilik yalnızca Rusya’da kullanılıyor. Snapchat uygulamasından esinlenerek ortaya çıkartılan Hikayeler özelliğinden sonra Instagram’a canlı yayın özelliğinin de geleceği gündem konusu oldu.

Sosyal medyaya sızan ekran görüntülerinde kameranın arayüzünde yer alan “Go Insta!” butonu dikkat çekiyor. Bu butona basıldığı zaman canlı yayın yapmaya başlayabiliyorsunuz. Kullanıcılar canlı yayınlarının tekrarını ve istedikleri bir kısmını ise “Live” ikonu ile gösterebiliyorlar.

Uygulamadaki canlı video özelliğinin Hikayeler özelliğinin büyük ilgi görmesinden sonra düşünüldüğü söyleniyor. Instagram’da yer alan Hikayeler özelliğinin de keşfet sekmeleri arasında yer alacağı söyleniyor.

Test Aşamasında

Instagram’ın sahibi Facebook, Periscope ve Meerkat gibi uygulamaların geniş kitlelere hitap etmeyi başardığı canlı yayın özelliğini Ocak ayında kullanıcılarına getirmişti. Meerkat ve Periscope’un gölgesinde devam eden canlı yayın özelliği bir süre sonra App Store marketinden kaldırılmıştı.

Facebook Live’in rağbet gören kullanımına dikkat eden Facebook, bu kez bu özelliği Instagram platformuna getirmeyi planlıyor. Ancak özelliğin test aşamasında olduğunu söylemekte de fayda var. Eğer canlı yayın özelliğinin test aşamasında işler yolunda gitmezse bu özellik hayata geçirilmeyebilir. Fakat Instagram’ın son günlerde video paylaşımlarına ağırlık vermesi bu özelliğin en kısa sürede hayata geçirileceğini bizlere gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara