Instagram platformunun geçtiğimiz günlerde ABD’de kullanıma açtığı Instagram Shop’un global olarak kademeli bir şekilde diğer ülkelere de açılacağı duyurulmuştu. Bugün gelen yeni bir basın açıklamasıyla birlikte Instagram Shop özelliğinin Türkiye’ye de açılacağı resmi olarak duyuruldu. 

Kullanıcılara alışveriş odaklı yeni bir deneyim sunan Instagram Shop, aynı zamanda kişiselleştirilmiş yapıya da sahip. Uygulamanın Keşfet kısmında yenilenen tasarımıyla bulunacak olan Instagram Shop sekmesi sayesinde kullanıcılar, marka ve içerik üreticilerinin paylaştığı ürünleri kolaylıkla satın alabilecekler.

Instagram Shop ile kullanıcıların yeni trendlere, kişiselleştirilmiş önerilere ve özel lansmanlara tek bir yerden ulaşabilmeleri de mümkün olacak. Mayıs ayında Facebook Shops özelliğiyle birlikte tanıtımı yapılan Instagram Shop sekmesi, Temmuz başında global olarak test edilmeye başlanmıştı. Test süresi boyunca ana sayfadaki menüye yerleşen Alışveriş sekmesi, 17 Temmuz’da yeni bir tasarımla ABD’de bulunan kullanıcılara sunulmuştu.

Alışveriş Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Geçmiş dönemlerde paylaşılan tasarımlarda, Alışveriş özelliğinin Hareketler sekmesinin yerini aldığı ortaya çıkmıştı. Şirket, bu tasarımı yayına almadan önce Alışveriş sekmesini, Keşfet sayfası üzerinde kullanıcılara sunmayı tercih ediyor. Böylelikle Instagram, Alışveriş özelliğine uzun süredir Keşfet sekmesi üzerinden ulaşan kullanıcı tabanının alışkanlıklarını da önceliklendirmiş oluyor.

Temmuz ayında gelen yeniliklerle birlikte Instagram Shop’a Facebook Pay seçeneğinin eklenmesi de gerçekleşmişti. KOBİ’lere Facebook Pay ile ödeme alt yapısı veren Facebook’un Instagram Ödeme Özelliği gibi komisyonla çalışacağını da söyleyebilmek mümkün.

Alışveriş etiketleri, şirketlerin hikayeler ve yayın içi kataloglarındaki ürünleri ön plana çıkarmasına imkan verecek ve böylece insanlar ürünler hakkında geniş kapsamlı bilgi edinebilecekler. Instagram hikayelerine yemek siparişi ve hediye kartı satın alma etiketleri de eklenecek. Bu etiketler kullanıcıların beğendikleri küçük işletmeleri destekleyebilmesini sağlayacak.

İnsanların ürünleri sevdikleri ve takip ettikleri içerik oluşturuculardan ve Instagram’dan çıkmadan alması da mümkün hale gelecek. Özellikle test aşamasında olan bazı özelliklerin birkaç ünlü marka tarafından resmi olarak kullanıldığını da belirtmekte fayda var. Yakın zamanda ülkemizde de aktif hale gelecek özelliğin yaygın bir şekilde Türkiye’de de kullanılması bekleniyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara