İnsani yardım çalışmaları ile her daim dikkat çekmeyi başaran Google bu defa 50 milyon dolarlık bağışı ile takdir kazandı. Google insani yardım organizasyonlarını Google.org üzerinden gerçekleştiriyor. Buradan yapılan açıklama ile eğitim alanında 50 milyon dolarlık bağış yapılacağı bildirildi. Bu bağış miktarı gelişen ülkelerde internet erişimini geliştirmek ve internet kullanımı eğitimini desteklemek için kullanılacak.

    Bağış haberi ile birlikte Google.org üzerinden son derece çarpıcı olan bilgiler de paylaşıldı. Örneğin tüm dünya genelini kapsayan verilere göre eğitim gören gençlerin ve çocukların % 74’ü internet erişimine sahip değil. Bu orana çok kısıtlı internet erişimine sahip olanlar da dahil edilmiş. Ayrıca 250 milyon çocuk ise temel okuma ve matematik eğitiminden mahrum. Dolayısıyla bu verilerin değişmesi için kolları sıvayan Google, bağış için 50 milyon dolar rakamında karar kıldı.

    Google bağışlarında her daim gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeleri öncelikli kılıyor. Özellikle eğitim yardımlarına ağırlık vererek ülkelerin gelişimine bir benze de olsa destek olmayı hedefliyor. Hatta Google.org yakın zamanda eğitim malzemeleri ve öğretmenlerin eğitimi alanında da destek çalışması yapacaklarını duyurdu. İşte Google tarafından yapılan en dikkat çeken bağışlar…

                    Dijital içerikleri internet erişimi olmadan kullanıma sunan Foundation for Learning Equality 5 milyon dolar bağış aldı.

                    Eğitim odaklı oyunlar hazırlayan ve yerel müfredatları da dikkate alan War Child Holland  2 milyon dolar bağış aldı.

                    Her yaş grubuna hitap eden eğitim içeriklerini ücretsiz olarak sunan ve dünya genelinde popülerlik kazanmış bir platform olmayı başaran Khan Academy 5 milyon dolar bağış aldı.

                    Lisans hakkı almamış ya da alamamış olan hikayeleri, kitapları yayınlayan Pratham Books’ StoryWeaver 3,6 milyon dolar bağış aldı.

                    İnternet erişiminin mümkün olmadığı bölgelerde çevirim dışı içerik erişimi sağlayan Pratham Education Foundation, Hybrid Learning Program 3,1 milyon dolar bağış aldı.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara