Google Yapay Zekâ Çalışmaları

Önümüzdeki süreçlerde yapay zekâlar doğal insan seviyesine getirilebilirse daha iyi geri bildirimler verebilecek ve bu geri bildirimlerle daha ileri yapay zekâlar oluşturulması hatta yapay zekâ yazılımları ile daha akıl almaz bir boyuta gideceği düşünülüyor. Kulağa izlediğimiz bir çok bilim kurgu filmindeki senaryolardan biri gibi gelse de, Google yakın rakipleri Facebook ve Microsoft gibi yapay zekâ çalışmalarını çok ciddi bir şekilde sürdürüyor.

Google Yapay Zekâ Çalışmalarına Neden Kapatma Düğmesi Ekliyor?

Skynet, Terminator film serisinden de hatırlanabileceği gibi insanlığı yok etmeyi amaçlayan ve tüm makineleri yöneten bilgisayar yazılım sistemi ve Google yapay zekâ çalışmaları esnasında, yanlışlıkla Skynet oluşturmak istemediği için sıkı bir önlem almayı planlıyor.

Google halen mevcut olan en gelişmiş yapay zekâ çalışmalarından biri olan ''DeepMind'' yapay zekâ yazılımına, olası her hangi bir hata sonucu oluşabilecek sıkıntıları tamamen absorbe edecek bir on-off (kapatma düğmesi) sistemi ekleyeceğinin altını çiziyor. Bu sistemin özellikle yapay bir zekâ tarafından öğrenilemeden ve de insansız bir şekilde devreye geçirilmesi amaçlanıyor.

İnsanlığı Neler Bekliyor? Gelecek Nasıl Gelecek?

Oxford Üniversitesi Future of Humanity Enstitüsü tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre oldukça ciddiye alınması gereken bir konu. Geliştirilecek bir yazılım sistemi korumaya yönelik olarak uygulansa da, akıllara insanlığı yok etmeye çalışan yapay zekâların insanlığı ele geçirme savaşlarına karşı bir kahramanın ortaya çıkması gibi senaryolar geliyor. Teknoloji bir nimet olabildiği gibi, bir felaket de olabilir kuşkusuz!

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara