Google ve Yandex gibi dünyanın en popüler arama motorlarındaki aramalarda daha fazla yer almanız dönüşüm oranlarınızın artmasına yol açar. Ürün ve hizmetlerinizi daha geniş kitlelere yayabilmenizi sağlayan bu durum aynı zamanda mevcut hedef kitlenize de daha iyi hizmet sunabilmenizi sağlayabilir.

Reklam sonuçlarında daha fazla görüntülenme almanız bir sonraki reklam stratejinizi belirleyebilmeniz konusunda da size yardımcı olabilir. Elde ettiğiniz kullanıcı verilerini detaylı bir şekilde takip ettiğiniz zaman reklamlarınızı daha verimli olabilecek şekilde geliştirmeye başlayabilirsiniz. Ancak arama sonuçlarında daha fazla çıkmanız her zaman iyi bir seçenek olmayabilir.

Anahtar kelimeniz ile ilgisiz aramalardan da tıklanma aldığınız zaman reklam maliyetiniz yükselmeye başlayabilir. Bu sebeple, içeriğiniz ile ilgili olmayan anahtar kelimelerden size ulaşan kullanıcıları mutlaka test etmelisiniz. Test ettiğiniz bu kelimeleri negatif anahtar kelime olarak belirleyerek bu anahtar kelimeden reklamlarınızın görüntülenmesini engelleyebilirsiniz.

Üst Sıralarda Yer Almak için Neler Gerekli?

Arama sonuçlarında en üstlerde yer almak istiyorsanız öncelikle bunun süreklilik ve zaman isteyen bir iş olduğunu asla unutmamalısınız. İlk etapta rakip analizi ile bu işe başlamalısınız. Rakipleriniz yaptığı SEO çalışmalarını algıladıktan sonra kendi eksiklerinizi gözden geçirmelisiniz.

Mevcut anahtar kelimelerinizi tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Özellikle ilk sayfada yer alıyorsanız mutlaka anahtar kelimelerinizi tekrar gözden geçirmelisiniz. Rakiplerinizin ve yer aldığınız sektörün en fazla kullandığı kelimeler sizin sitenizde çalışmıyor veya sizin sitenin için daha az önemli olabilir. Bu kelimeleri tespit ettikten sonra yeni kelimeler belirleyin ve yeni içeriklerinizi üretmeye başlayın.

Özgün, doğal ve kaliteli içerikler üretmeye özen gösterin. Arama motorları bu üç noktaya son derece büyük bir önem vermektedir. Ayrıca arama sonuçlarında çok fazla çıktığınız ve ilk sıralarda yer aldığınız zaman sitenize verdiğiniz önemi hemen düşürmemelisiniz. Tam tersine sitenize daha fazla özen göstermelisiniz. Çalışmalarınızı durduğunuz an kısa bir süre içerisinde siteniz geriye düşebilir. Arama motorları reklamları ile daha çok aramada yer alabilmek için mutlaka arama motorları için iyi optimize edilmiş bir internet sitesi kullanmaya da özen gösterin.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara