A/B testleri kullanıcı deneyimini ortaya çıkarabileceğiniz bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde iki değişken üzerinden kullanıcıların deneyimleri ölçümlenir. A/B testi ayrı değişkeni diğer etkenleri aynı bırakarak sistematik ve teorik analizler yaparak ölçer. İstatistiksel değerlerin reklam performanslarını ölçebilmek için değeri son derece yüksektir. 

Performans pazarlaması yapan kişiler farklı değişkenleri test ederek doğru kullanıcı deneyimini ve bütçe maliyetini değerlendirirler. A/B testi konusunda doğru reklam metni, bütçe, tasarım gibi birçok farklı önemli detay ele alınır. Başarılı kampanyalar geliştirebilmek için mutlaka Google optimize ile A/B testinin yapılması gerekir. Böylelikle hedefe daha emin adımlarla ilerlenmiş olur.

A/B Testinin Avantajları Nelerdir?

A/B testi için ilk etapta hangi değerleri test etmek istediğinizi belirlemelisiniz. Temel olarak iki değeri karşılaştırdığınız zaman devreye giren bu algoritma, hangi değerin daha başarılı olduğunu anlayabilmek için kullanıcılara aynı ayarlar ile ilgili değişkenleri gösterir. 

Bir adım öne çıkan varyasyon ile toplanan veriler bir sonraki reklam çalışmaları ve internet sitesi tasarımında kullanıcılara yardımcı olur. Web siteniz ile ilgili varyasyonlarınız var ise A/B testi sonuçlarında biri öne çıktıysa, sonraki revizelerde baz alacağınız doğru değerler ortaya çıkmış olur.

Reklam görsellerinizin optimizasyon kısmında ölçümlenen değerleri kullanabilmeniz için A/B testinden destek alabilirsiniz. Böylelikle tahminler üzerinden değil, elle tutulur sonuçlar üzerinden ilerleyebilirsiniz. Öngörülebilir değerler sayesinde avantajlı duruma geçmiş olursunuz.

A/B Testleri Hangi Alanlarda Uygulanabilir?

Markaların ve reklamının hedef kitlesiyle bütçesi birbirinden farklıdır. Bu sebeple, tek bir doğrunun varlığından konuşmak son derece yanlıştır. A markası için işe yarayan bir strateji B markası için işe yaramayabilir. A/B testleri değişkenler üzerinden en doğru kararların alınabilmesine destek verir. Kararları test ettikten sonra aldırdığı için genel olarak sonuçlar garantilenmiş olur.

Reklam sayfaları ve içerikler için değil, kullanıcı deneyimine hitap eden ürün geliştirme testleri de yapılabilir. Aynı zamanda grafiksel testler yapmak isteyenler de A/B testlerini tercih edebilir. A/B testleri kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedef aldığı zaman dönüşümleri artırabilecek olan yolları sizlere en iyi şekilde sunar. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara