Birçok kişi akıllı telefon konumlarının takip edildiğinin farkında, ancak konum servislerini aktif olarak kapatırsanız, herhangi bir uygulama kullanmadıysanız ve taşıyıcı bir SIM kartı takmadıysanız ne olur?

Bir medya ajansı soruşturmasının ortaya çıkardığı gibi, bu önlemlerin tümünü yerine getirseniz bile Android yazılımını çalıştıran telefonlar konumunuzla ilgili verileri toplar ve internete bağlandıklarında Google'a geri gönderir.

2017 yılının başından beri, Android telefonlar, konum hizmetleri devre dışı bırakılmış olsalar bile yakındaki hücresel kulelerin adreslerini topluyor ve bu verileri Google'a geri gönderiyor. Netice, Google, Android arkasındaki yazılım birimi ile bireylerin konumları ve uzaklıkları hakkında makul bir gizlilik tüketici beklentisinin ötesine geçerek verilere erişimi olmasıdır.

Google uygulamaları aracılığıyla, kişinin 400 km veya daha az yarıçap içindeki belirli konumu, birden fazla hücre kulesi adresiyle belirlenebilir. Bu, takip edilmek istemeyen kişiler için belirli güvenlik etkileri taşır. Ayrıca kişisel bilgileri elde etmek isteyen bilgisayar korsanları için daha büyük bir hedef oluşturabilir.

Google, Kapalı Kullanıcı Konum Verilerini İzlediğini İtiraf Ediyor

Bir Google sözcüsü verdiği demeçte; "Bu yılın ocak ayında, Hücre Kimliği kodlarını ileti tesliminde hız ve performansı daha da artırmak için ek bir sinyal olarak kullanmaya başladık. Bununla birlikte, hiçbir zaman Hücre Kimliğini ağ senkronizasyon sistemimize dâhil etmedik, böylece veriler hemen atıldı ve artık Hücre Kimliği istememek üzere güncelledik." Açıklamalarında bulundu ve şirket, uygulamayı sona erdirmek için şu anda adımlar atıyor.

Konuyla alakalı bir kaynak, Google'ın hücre kulesi veri toplama özelliğini, Firebase Cloud Messaging'i iyileştirmek için eklediğini ve bu cihazların, mesajları derhal almak için belirli aralıklarla sunucuyu pinglemek zorunda bıraktıklarını belirtti.

Hücre kulesi verilerinin genellikle taşıyıcı şebekeler tarafından tutulduğu ve ancak aşırı koşullar altında dış şirketlerle paylaşıldığı göz önüne alındığında, bu bulgular oldukça şaşırtıcı. 

Google'ın hizmet şartları; hala yayın sırasında "Google servislerini kullandığınızda, IP adresini, GPS'i ve diğer sensörleri de içeren çeşitli teknolojileri kullanarak" gerçek konumunuzla ilgili bilgileri toplayabilir ve işleyebiliriz "şeklinde belirsiz bir şekilde açıklama yapıyor. Google'a göre, bu hücre kulesi veri toplama özelliğini kaldıran güncelleme, bu ayın sonuna kadar kullanıma sunulacak. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara