Google AdWords’ün “fazla yayın” adını verdiği yeni özelliği sayesinde reklamverenlerin günlük bütçelerinin otomatik olarak iki katına yükselebileceği duyuruldu. Dijital reklam dünyasındaki hareketliliğe de dikkat çeken Google, reklamverenler için sunduğu yeni özellik ile ilgili yaptığı yeni açıklamasında, “4 Ekim 2017 tarihi itibariyle kampanyalar, tıklamalar ve dönüşümler gibi reklam faaliyetleriniz, hedeflerinize ulaşabilmeniz için sizlere daha fazla yardımcı olabilecek. Yeni özellik ile birlikte ortalama günlük bütçeniz iki katına kadar harcanabilecek.

Verimli trafiğin en yüksek olduğu günlerde reklam maliyetiniz, günlük bütçenizin tam iki katına çıkabilecek. Harcamalar, günlük bütçenizin altında olacağı günlerle dengelenecek.

Aylık ücret sınırınızdan daha fazla ücretlendirilme ise, yapılamayacak. Sınır, ay içerisinde ortalama olan gün sayısı 30,4 ile günlük bütçenizin çarpımından elde edilecek sonuç olacak.” dedi.

Reklamverenler Memnun Değil

Google’a göre bu yeni özellik son derece akıllıca bir adım ancak şirket, gündelik bütçe kontrolünü artık reklamveren kişilerin elinden alabilecek. Konuya ait bir örnek veren Google, 30,4 gün için izin verilen toplam tutardan daha fazla ücret alınmayacağına dair de bir açıklama yaptı. Google, “30,4 aslında aydaki toplam ortalama gün sayısı olarak algılanmalıdır. Google olarak, 1 aylık bütçe sınırınızı belirlerken günlük bütçenizi de bu sayı ile çarpıyoruz.” örneğini verdi.

Google örneğine şu açıklamalar ile devam etti, “Günlük bütçenizin 5 TL olduğunu ve faturalandırma biçiminizin de 30 gün olduğunu varsayın. 1 ay içerisinde ücretlendirmenizde değişiklik olduğunu fark edebilirsiniz. Bazı günler bütçenizden 2 TL bazı günler ise bütçenizden 10 TL ödeme yaparsınız. Fakat ay sonu geldiği zaman 152 TL üzerinden (5 TL’lik bütçenizin ay ortalaması ile çarpımı) daha yüksek bir ücret ödemezsiniz. Bu sebeple, kampanya giderleriniz bazı günlerde 5 TL’lik bütçenizi aşarak bazı günlerde ise bu bütçenin altına düşebilir.”

Reklamverenler için büyük bir tehdit olarak algılanan bu yeni güncellemenin çoğu reklamvereni mutsuz edeceği söyleniyor. Twitter üzerinden bu yeniliği duyuran Google’a pek çok farklı kişiden olumsuz geri dönüş geldi. Reklamverenler için hiçbir fayda getirmeyeceğini söyleyen bir kullanıcı, bütçenin ayın ortasında da tüketilebileceği ile ilgili bir örnek de yayınladı.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara