Google Arama Sonuçlarını Alana Adsız Lokasyon Göndermeye Başladı

Arama motoru denilince tüm dünyada ilk akla gelen Google, yeni özellikleri ve güncellemeleri ile kullanıcılara daha rahat bir arama deneyimi sunmaya devam ediyor. Google tarafından sunulan en son güncelleme ise kullanıcıların lokasyon bazlı olan deneyimlerini geliştirmeye yönelik olarak geldi. Kullanıcıların sorgulamalarında en yararlı sonuçları bulmalarını sağlamak için geliştiren güncellemede arama ve haritalarda ülke hizmetleri etiketleme şeklini geliştirdi.

Otomatik Lokasyona Geçiş Hizmeti

Google güncellemesi ile birlikte artık ülke hizmetinin seçimi alan adı ile belirtilmeyip, varsayılan olarak kullanıcının bulunduğu yere karşılık gelen ülke baz alınacak. Böylelikle bir kullanıcı Türkiye ülkesinde iken bu ülkenin lokasyonuna anında girerken Amerika’ya gitmesi durumunda o ülkenin hizmetini otomatik olarak almış olacak.

Böylelikle kullanıcılar ayrıca “google.com.tr” ya da “google.com” gibi ayrıntılara girmeden otomatik olarak bulunulan ülkeye göre sonuç alınacak.

İstenilen Ülke Konum Bazlı Arama Yapılabilecek

Google tarafından sunulan güncelleme içinde ayrıca arama yaparken kullanıcılar hangi ülkeyi görmek istediklerini de ayarlayabilecekler. Bunu yapmak için kullanıcı ekranın aşağısında bulunan ayarlar bölümünden ayarlama ayarlarını değiştirebilecekler. Böylece istedikleri ülkenin konum bazlı aramalarına ulaşabilecekler.

Yeni Güncelleme Tüm Ürünü Kapsıyor

Google tarafından sunulan güncelleme ile kullanıcıların bulundukları lokasyona göre uygun olan arama sonuçlarına ulaşabilmelerini hedefliyor. Bu uygulama güncellemesi ile birlikte sadece Google arama ve Haritalar hizmetinin etiketlenme biçimini değiştirecek. Konu ile ilgili olan ülkelere ait yasal yükümlülükler ulusal yasalar uyarınca bu yükümlülükleri nasıl yerine getirileceği konusu ise etkilenmeyecek.

Dünyanın arama motoru devi olan Google firmasınca sunulan güncelleme uygulaması masaüstü ve mobil aramaların yanı sıra ios ve Google Haritalar uygulaması içinde geçerli olup tüm ürünü kapsamı altına aldı.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara