Google Analytics’ e Ses Tabanlı Sorgu Özelliği Ekleniyor

Google Analytics’ e eklenecek olan ses tabanlı sorgulama özelliği ile birlikte artık kullanıcılar internet sitenizde ya da mobil uygulamanızda sorular için ara yüzü karıştırma zorunda kalmayacak. Google Analytics’ e eklenecek olan ses tabanlı sorgu özelliği sesli ya da yazılı konutlar ile soru sorulmasını sağlayacak.

Google Analytics sayesinde artık birçok sorunuzun yanıtını alarak yeni kullanıcı sayısı, en çok hangi ülkeden trafiğin iyi olduğu ya da geçen ay mobil cihaz ya da masa üstü trafiğinizi öğrenebileceksiniz. Google Analytics’ in ara yüzünü açarak direk olarak bu alana sorunuzu sesli ya da yazılı olarak sorabileceksiniz.

Google Analytics’ in Ses Tabanlı Sorgu Özelliği Ne Zaman Eklenecek?

Google Analytics’ in Ürün Yöneticisi olan Annissa Aluis tarafından yapılan denemeler sonucunda birkaç saniye gibi kısa bir süre içinde soruların yanıtına ulaştığı örneklerin yayınlanması ile bu uygulamanın yakın zaman içinde geleceği düşünülebilir. Fakat Ölçüm ve Analizden Sorumlu Kıdemli Müdür Babak Pahlavan tarafından yapılan açıklamaya göre ise doğal dil işlem ve sesli sorgu işleminin kolay olmadığı geldi. Ölçüm ve Analizden Sorumlu Kıdemli Müdür Babak Pahlavan’ a göre bu işlem daha çok uzun süreceği açıklandı.

Google Analytics’ in Ses Tabanlı Sorgu Özelliği Kimler İçin İdeal

Google Analytics’ in ses tabanlı sorgu özelliği veri analistleri ve de yöneticilere çok yardımcı olarak olan bir uygulamadır. Konu ile ilgili olarak Google Analytics’ in ürün yöneticisi Alusi “Bu özellik, Google Analytics’ in ara yüzünde de önemli değişimlere neden olacak ve çok daha sık kullanılmasını sağlayacaktır” diyor. Sadece İngilizce komutları algılayan bu özelliğin birkaç hafta içinde herkes tarafından kullanıma açılacağı düşünülüyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara