Daha fazla tıklamayı daha uygun tıklama başı maliyeti ile elde etmek istiyorsanız ve satış başı maliyetlerinizi düşürmek istiyorsanız Google Alışveriş reklamları için doğru optimizasyon çalışmaları yapmalısınız. Kampanyalarınız için uygulayabileceğiniz optimizasyon yöntemleri sayesinde satışlarınızı da artırmaya başlayabilirsiniz.

Negatif Anahtar Kelimeler

Kampanyalarınızda ilk dikkat etmeniz gereken detay arama terimleri raporları olmalıdır. Bu raporlar sayesinde hangi aramalarda gösterildiğinizi ve tıklandığınızı görebilirsiniz. Arama terimlerini gösterime göre azalacak şekilde seçerseniz en fazla etkili olan kelimeleri tespit edebilirsiniz.

İçeriğiniz ile alakasız arama terimlerinden size ulaşanları inceleyerek işinize yaramayacak olan anahtar kelimeleri de belirleyebilirsiniz. Bu kelimeleri negatif anahtar kelimeler olarak belirledikten sonra içeriğiniz ile ilgisiz olan ziyaretlerden kurtulmuş olursunuz.

Tek Ürün Odaklı Tek Bir Kampanya

Tek ürün odaklı olan kampanyalar en basit kampanya yapılarına sahiptir. Tek alışveriş kampanyası içerisinde tek reklam grubu ve tek ürün grubu da yer alır. Ürünlerinizi aynı teklifler ile yayına sokmanızı sağlayan bu detay her bir arama teriminin aynı değere sahip olmasını da sağlar. Tek yapabildiğiniz şey ise reklam grubu tekliflerinizi değiştirmektir. Bu değişiklikleri bütün ürünlere uygulamayı da unutmamalısınız.

Bu kampanya yapısını tercih ettiğiniz zaman verimliliğinizi artırmaya başlayabilirsiniz. Satış başı maliyetinizi düşürmek ve aynı bütçe ile daha fazla satış yapmak istiyorsanız bu kampanya yapısını değiştirmeniz de gerekebilir. Birden çok ürün olan tek bir kampanya metodu ile tek ürün odaklı tek bir kampanya arasında analiz çalışmaları yaparak kendiniz için doğru olan metodu bulabilirsiniz.

Ürün Adı Optimizasyonu

Ürünleriniz için başlık belirlerken daha detaylı başlıklar seçmeniz gerekir. Ürün başlıklarınızı optimize edeceğiniz zaman marka adı, ürün özellikleri ve karakter sayısı gibi detaylara dikkat etmelisiniz. Ürün başlıklarında en fazla 150 karakter kullanabileceğinizi de unutmamalısınız. Arama sonuçlarında ise 70 karakter sınırı vardır. Google’da daha iyi bir görünüm elde etmek istiyorsanız ürün başlıklarınızı 70 karakter ile sınırlamanız tavsiye edilmektedir. 

Ürün adı optimizasyonunuzu yaparken aynı zamanda ürün görsellerinizin de uygunluğunu kontrol etmelisiniz. Ürünlerinize görsel seçerken yüksek kalitede fotoğraflar seçmeye, görsellerin feed’e aktarıldığına ve ürün görsellerinin sade olmasına dikkat etmelisiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara