Google Ads kullanıcılarının optimizasyon puanlarını artırabilecekleri birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler dikkatli bir şekilde uygulandığı zaman kullanıcılara büyük bir yarar sağlıyor. Optimizasyon puanı, Google Ads kampanyalarının ne kadar doğru optimize edildiğini gösteren bir değerlendirme olarak ortaya çıkıyor. Skorlar %0 ile %100 arasında değişiyor. %100 puana sahip olduğunuz zaman yüksek potansiyele sahip olduğunuz anlaşılıyor.

Google Ads optimizasyon puanınızı yükseltebilmeniz için Google’ın tavsiyelerinden destek alabilirsiniz. Google temel olarak aşağıda yer alan üç ayrı maddeye dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Verimli Hesap Yönetimi

Kullanıcıların, hangi adımların en yüksek potansiyelde iyileştirilebileceğini düşünüyorsa önceliklerini her zaman bu eylemlere vermelidir. Google Ads, hesap için en etkili olan optimizasyonları önererek bu işlemleri kolay bir hale getirmiştir. Bu öneriler kesin sonuç alabileceğiniz öneriler değildir. Ancak bu öneriler geçmiş performanslar, simülasyonlar ve makine öğrenimi sonucunda  sizlere sunulur. 

Hedef Destekleyecek Öneriler

Google Ads sizlere düzenli olarak önerilerinize bakmanızı belirtir. Google Ads, sizlere sık sık gerçek zamanlı veriler verir. Her bir kullanıcı ve hesap için yöntemle farklı olduğu için atılacak en doğru adımın Google tarafından verilen önerileri takip etmek olduğunu asla unutulmamalıdır. Haftada en az 1 defa güncel durumunuzu kontrol edin ve optimizasyon değerlerinizi elinizden geldiğince belirli bir seviyede tutmaya özen gösterin. Puanınızı artırmaya yönelik önerilere ağırlık vererek hedeflerinizle uyumlu olmayan önerileri görmezden gelmeye çalışın.

Uygun Filtre Seçimi ve Analiz 

Google Ads, üyelerine gösterdiği önerilerin dört ayrı bölümde filtrelenebilmesini sağlar. Bu bölümler arasında reklamlar ve uzantılar, teklifler ve bütçeler, anahtar kelimeler ve hedeflemeler, düzenlemeler yer alır. Ayrıca ‘’Öneriler’’ çevrimdışı analiz için indirilebilir haldedir. 

Optimizasyon skorunuzu yükseltebilmek için her zaman Google’ın ipuçlarını takip etmelisiniz. Sektör, web sitesinin durumu, reklam kampanyasının türü ve bütçe gibi ayrıntılara göre sürekli değişen puan durumunun kesin bir çözümü yoktur. Bu durum tamamen sizin araştırmalarınız, doğru analiz çalışmalarınız ve Google yönlendirmelerini takip etmeniz ile alakalıdır. Çalışmalarınızı büyük bir titizlikle yaparak skorunuzu artırmaya başlayabilirsiniz.  

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara