Facebook'tan bir Yenilik Daha; E-para Lisansı

Sosyal medyada ve reklamcılık alanındaki öncülüğünü her dönem korumaya devam eden Facebook, teknolojik donanımları arasına bir yenisini daha getiriyor. Anlık mesajlaşma alanında faaliyet gösteren Facebook, Mesenger'dan yapılabilecek ödemeler için Avrupa'dan aldığı lisans sayesinde büyük kolaylıklar sağlayacağa benziyor.

Webrazzi Finansal Servisler 2016 Konferansı'nda oldukça üzerinde konuşulan yeni nesil finansal servislerin 2017 yılından itibaren hayatın içerisinde yer alacağı söyleniyor. Kullanıcıların böylelikle güvenli ödeme yapabilmesini amaçlayan yenilik, Facebook'un İrlanda Merkez Bankası'ndan alınıyor.

                                                                 Lisansın Geçerliliği Tüm Avrupa'yı Kapsıyor!

Yeni uygulama adımıyla ABD'de yer alan Messenger üzerinden kolay para transferi yapmayı hedefleyen Facebook, 2014 yılından beri lisans almakla uğraşıyordu. Ancak son yapılan yenilikle birlikte satın alma durumundan vazgeçtiğini ve kendi işini kendi başına yapmaya karar verdiğini açıklamış oldu.

Facebook, almış olduğu yenilikçi uygulama ile artık Avrupa Birliğine üye olan 27 ülkede, para transferi gibi çeşitli seçenekleri kolaylıkla gerçekleştirebilecek. Üstelik yapılacak ödemeler için ayrı bir şirkette, görevlendirilmiş durumda. Facebook Payments İnternational  Ltd. (FBPIL) ismindeki şirket, Facebook üzerinde yer alan tüm ödeme servislerinin işlerini yerine getirmek için çalışma gösterecek. Sosyal ağın yapmış olduğu resmi açıklama, lisansın geçerliliğini doğrularken kişiden kişiye para gönderimi ve sivil toplum örgütlerine bağış yapabilme gibi çeşitli seçeneklerin de gerçekleşeceğini dile getiriyor.

E-para lisansını alma durumunda süreci tamamen kendi başına işleyebileceği şekle dönüştürmeyi hedefleyen Facebook, BKM'nin Facebook Messenger Botu aracılığıyla bağış elde edebildiği ve ödeme aşamasına gelindiğinde BKM Express'e yönlendirdiğini düşünceleri arasına ekliyor. Bu güncel yenilik sayesinde aynı zamanda Paym ve Pingit ( Barclays) gibi girişimcilerin kendi kaderleri de değişikliğe uğruyor. ABD'deki Messenger üzerinden kolay para transferi hizmetini Avrupa'ya taşımayı planlayan Facebook'un bu avantajlı yeniliği sayesinde kısacası artık Avrupa halkı daha güvenli şekilde alışveriş yapabileceğe benziyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara