Saklanacak bir yer yok! Facebook yüz tanıma sizi herhangi bir bilgi olmadan bir fotoğrafta rahatlıkla bulabilir, ancak sosyal medya devi, bazılarının başka türlü bilmeyebilecekleri resimlerden haberdar edilmek isteyeceğini düşünüyor. Gizlilik endişesi ile meydana gelen rahatsızlıklar için ise şimdi Facebook bir süre önce başlattığı yüz tanıma özelliğine açma kapama (on / off) tuşu da ekledi.

İnsanlar, yüz tanıma teknolojisini kullanarak her bir özellik için karar vermek zorunda kalmadan, daha basit bir kontrol tercih ettiklerini bildiren açıklamalarda bulunmuşlardı. Facebook gecikmedi ve hemen bir on / off anahtarı tasarladı. Facebook'un sizi fotoğraflarda ve videolarda tanıyıp tanımayacağını artık kontrol edebileceksiniz. Yakında, yüz tanıma teknolojisini kullanan bireysel özellikler için 'Ayarlar' yerine basit bir açma / kapama anahtarı görmeye başlayacaksınız. 

Yüz tanıma teknolojisi, sosyal paylaşım ağı, bir fotoğrafta kimin için etiketleneceği konusunda öneriler sunmaya başladığı 2010 yılından bu yana Facebook'un bir parçası haline geldi. Kaydolmayı seçenler için Facebook, kişinin etiketlendiği fotoğraflardan gelen pikselleri analiz ederek bir kişinin yüzünün şablonunu yaratır. Daha sonra yeni yüklenen resimleri şablon ile karşılaştırır. Şirket, kişilerin gizliliklerini korumak için bu özelliği isteğe bağlı hale getirdiği bir açıklamada belirtti.

Facebook Yüz Tanıma Açma / Kapama Tuşu ile Kişisel Güvenliğinizi Korumayı Amaçlıyor

Yüz tanımlamaya eklenen on /off tuşu ile birlikte, bu özellik temel olarak Facebook'un zaten kullandığı yüz tanıma teknolojisinin genişletilmiş bir versiyonudur. Yüz tanıma özelliği, arkadaşlarınız veya tanıdıklarınız sizinle birlikte fotoğraf yüklediyse, sizi etiketlemiyorsa sizi uyarır. Facebook, "Bu yeni özellikler, etiketlenmemiş olduğunuz fotoğrafları bulmanıza ve başkaları resminizi profil resmi olarak kullanmaya teşebbüs ettiklerini algılamanıza yardımcı oluyor" dedi. 

Teknik şirketler, yüz verilerinin nasıl kullanılacağına dair endişelere rağmen, yüz tanıma teknolojisini kullanarak çeşitli işlevler yürürlüğe koyuyor. Eylül ayında Apple, yeni iPhone X kullanıcılarının yüzlerini kullanarak cihazın kilidini açabileceğini ortaya koydu. Facebook, kullanıcıların etiketlenmemiş oldukları fotoğraflarını bulmasına yardımcı olmak için yüz tanıma teknolojisi kullanımını genişletiyor. Şirketin gelecekte bu özelliğin uygulanması konusunda umutlu olduğunu belirtmesine rağmen, bazı bölgelerde gizlilik yasaları genellikle daha katıdır. Bu nedenle de Facebook, bu yeni özelliğin Kanada ve Avrupa Birliği'nde hemen bulunmayacağını da açıkladı.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara