Facebook Messenger Lite Sınırları Genişletildi

    Facebook'un gelişmekte olan pazarlar için ücretsiz mobil erişim uygulaması Messenger Lite, kapsama alınan ülkeler ile birlikte 132 ülkeyi aştı ve artık Türkiye'de bu uygulamayı kullanabilecek ülkeler arasında yer alıyor.

    Facebook Messenger yöneticisi David Marcus "Lite" sürümünün sınırlı hafıza ve işlem gücüne sahip eski telefonlar için tasarlandığını belirterek, durum güncellemesindeki genişlemeyi paylaştı: Geçtiğimiz yıl sadece beş ülkede resmi olarak başlatıldıktan sonra Facebook, Messenger Lite ürününün 100'den fazla ülkeye yayılmasını hızlandırılacak.

                                                   Facebook'un İletişimde Dünyayı Birbirine Bağlama Misyonu

    Hatırlanacağı üzere Facebook 2010 yılında (Coca-Cola'nın izinden giderek bağımlılığınızı online hizmetinin yeni bir sıfır sürümü ile beslemeye çalışan) Facebook Zero ideolojisini başlatmıştı. Dünya çapında yaklaşık beş milyar insanın güvenilir internet erişiminden yoksun olduğunu, ancak Facebook'un bunu değiştirmek için "milyarlarca harcama yapmaya hazır" olduğu belirterek Aquila projesi ile de çalışmalarını genişletmişti.

    Bu projenin bir ayağı olarak Facebook Mesenger Lite, kullanıcıları, operatörüne veri ücreti ödemeyecek, soyutlanmış, salt Internet versiyonuna yönlendiriyor. Donanım açısından bakıldığında, Messenger Lite yalnızca Android cihazlarda kullanılabilir, fakat işletim sisteminin eski sürümleriyle Android 2.3 Gingerbread'e kadar çalışıyor. Daha az veri tüketen, ‘Lite’ uygulama sürümleri öncelikle sözde gelişmekte olan ülkelerde toplanıyor, ancak yine de Belçika, Danimarka, Almanya ve Finlandiya gibi daha doygun ortamlar listede yer alıyor. 

                                                 Facebook Messenger Lite Kullanmanın Avantaj ve Dezavantajları

    Kullanıcılar, Messenger'ın 1.2 milyardan fazla üyesi ile sohbet edebilecekler ancak metin, fotoğraf, bağlantı ve çıkartma ile sınırlı olacaklar. Elbette, başka sitelere veya zengin medyaya bunun bedelini ödemeden erişemezsiniz, ancak en azından arkadaşlarınızın esprili durum güncellemelerini okumanın ve neşeli yanıtlarını yazmanın temel işlevleri ücretsiz olacak.

    Aslında, Messenger Lite yavaş bağlantılarda bile daha hızlı indirme işlemi yapabiliyor. Ana Messenger uygulaması 50 MB'ın üstünde olsa da, 10 MB'den daha az saatte çalışıyor.  Messenger Lite'ı kapattığınızda arka planda çalışmıyor veya telefonu başlattığınızda otomatik olarak çalışıyor. Tüm bu özellikler pilinizi daha uzun süre kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca, Android için Lite Messenger, verilerinizi korumada çok daha iyi. Açıkçası, Messenger kullanmak isteyen, ancak sık kullanmayan ve eski model telefon sahibi kişiler için mükemmel bir uygulama!

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara