Facebook Instant Articles Hizmeti Google AMP ve Apple News ‘i Destekliyor

    Facebook sosyal paylaşım platformu büyük kullanıcı ağına sahip olup kullanıcılarına her daim yeni bazı uygulama ve projeler ile destek oluyor. Böylelikle gündemdeki yerini kaybetmeden ve kullanıcı ağını daha da genişleterek hizmetine devam ediyor.

    Facebook tarafından kullanıcılarına sunulan anlık makale olarak adlandırdığı “ Instant Articles“ hizmeti bir süre önce tüm kullanıcılara açılmıştı. Yayılımı hızla gelişen uygulama Facebook içersinde haber okuma deneyimini bir tık öteye taşımayı başaran bu hizmet SDK’ sın da yepyeni bir güncellemeyi daha sundu.

                                             Hachatkon Etkinlikleri ve Instant Articles Hizmeti

    Facebook resmi blog sayfasında yayınlanan habere göre yeni özellik ile Instant Articles SDK’ sı içinde bazı yenilikler sunuluyor. GitHub ‘da da yayınlanmış olan SDK genişletme ve yenileme paket uygulaması aslında Facebook gazetecilik projeleri hackathonunda geliştiriciler tarafından gelen talep doğrultusunda yaratılmış. Hackathon etkinlikleri Facebook tarafından Londra ve New York kentlerinde gerçekleştirilmiş olup bu etkinlik çerçevesinde geliştiricilerin talebi ise Instant Articles hizmetinin büyük yayın platformlarını da desteklemeleri üzerine olmuştu.

    Facebook tarafından anlık makale olarak sunulan Instant Articles hizmeti ile geliştirilen içerikler hem Google AMP ( Accelerated Mobile Pages) hem de yakın zamanda da Apple News üzerinden yayına hazır halde bulunacaklar.

    Instant Articles anlık makaleleriniz hazır olduklarında geliştiriciler şuan olduğu gibi kendi içerik yönetim sistemleri ile işlemlerini entegre edebilecekleri gibi Google AMP ve de Apple News formatlarını da Instant Articles Style Editör aracılığı ile düzenleme yapabilecekler.

    Geliştiriciler bu özelliğin hizmet ile birleştirilmesi sayesinde platformlara göre farklı bir renk, font ya da tasarım değişikliklerini yaparak yönetim sistemleri üstüde değişim yapabilir duruma gelecekler.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

7500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Demografi Optimizasyonu
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara