Araçlar HUD Teknolojisi ile Tanışacak

    Son dönemde adını yeni duyurmaya başlayan Head – Up – Display yani kısaca HUD teknolojisi hız kesmeden yaygınlaşmaya hazırlanıyor. Çok yakın zamanda tüm araçların HUD teknolojisi ile tanışması bekleniyor. Kickstarter projesi olan bu teknoloji 620 bin Dolardan daha fazla destek alarak hayata geçirilen bir proje olmasıyla da dikkat çekiyor.

    Akıllı cep telefonu ile birlikte çalışan bu teknoloji bir donanım ürünü olma özelliğine sahip. Her otomobile uyarlanabiliyor olması da heyecan uyandıran bir diğer husus oldu. Hudway Glass olarak da bilinen proje sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Üstelik bu teknoloji sadece 50 Dolar karşılığında alınabiliyor. Aslında bazı araçlarda donanım ile birlikte bu teknoloji de sunuluyordu. Ancak ödenmesi gereken rakam bir hayli yüksek olunca HUD özelliği herkesin kullanabileceği bir teknoloji olmaktan uzak kalmıştı.

                                                                        HUD Teknolojisi Nasıl Kullanılıyor?

    HUD, aracın ön konsoluna yerleştirilen bir donanım yardımıyla çalışıyor. Öncesinde akıllı telefona Hudway Glass uygulamasını indirerek kurulumu yapmanız gerekiyor. Sonrasında uygulamayı açarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Yansıyan görüntüyü sürücüye yönlendiren teknoloji HUD görünümünü sunmuş oluyor.

    Yüz güldüren özellikler sadece kolay kullanım ve ekonomik bir teknoloji olmasıyla sınırlı değil. Söz konusu teknolojiden faydalanmak isteyenler, akıllı telefonunun yazılımı ile ilgili de herhangi bir sorun yaşamıyor. Çünkü teknoloji hem IOS hem de Android yazılıma sahip akıllı telefonlar ile uyumlu olarak geliştirildi. Cep telefonunuzun markası ve modeli bu noktada önemini kaybediyor.

    HUD teknolojisi akıllı telefondaki diğer uygulamaları da kullanabiliyor. Navigasyon bilgisinin yanı sıra radar uyarı sistemleri gibi çeşitli uygulamalardan da faydalanmış oluyorsunuz. Hepsinden önemlisi otomobil kullanırken sizi akıllı telefonunuzdan uzak tutmayı başarabiliyor. Yeni dönem teknolojileri arasında bir hayli yankı uyandıran bu donanımı siz de düşük bir ücret karşılığında aracınıza kazandırabilirsiniz.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara