Android Yeni Versiyonu Nougat

Google'ın en popüler mobil işletim sistemi olan Android yenilenmeye devam ediyor. Uzun süredir yeni sürümüne isim aramakta olan Google, yeni isim için çeşitli anketler de düzenlemişti. Bugün gelen haberlere göre ise yeni işletim sisteminin alacağı isim resmi olarak belli olmuş oldu.

Dünya çapında yapılan detaylı araştırmalarda Android N için isim önerileri almaya başlayan Google, ülkemizden de desteklenerek “Namık” önerisi sunulmuştu. Anlaşıldığı üzere Google hayal ettiği en uygun ismi bulmuş durumda.

Android Nougat adını vermeyi düşündüğünü açıklayan Google, ana kampüsünde Nougat işletim sisteminin resmi heykelini de dikmiş durumda. Snapchat üzerinden yapılan ilk resmi açıklama Nougat isminde son kararın alındığını bizlere göstermiş oldu.

Uzun süredir gündemde yer alan Android N sisteminin Nutella adı ile gelmesine de kesin gözü ile bakılıyordu. Ancak ani bir arar ile Nougat isminde karar kılan Google, takipçilerini bir hayli şaşırtmış durumda. Bu ani kararın ise Google'ın dünyanın en büyük çikolata markalarından Nutella ile anlaşma yapamamasından dolayı alındığı söyleniyor.

Nougat Ne Anlama Geliyor?

Android işletim sistemlerinde genellikle tatlı isimleri ile karşılaşıyoruz. Nougat'da bir tatlıya verilen isim olarak karşımıza çıkıyor. Türkçe karşılığı “koz helvası” olan Nougat, bal, şeker ve vanilya gibi tatlandırıcılar ile yapılmakta olan fındıklı bir helva çeşidi.

Google'ın yeni Nougat işletim sisteminin kullanıcılar tarafından şimdilik olumlu karşılandığı da sosyal medya platformlarında görülüyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara