Yüklenme Hızı Yavaş Olan Sitelerin Google Değeri Düşecek!

Google, web sayfa yüklenme hızına önem vermeyen siteleri çok yakından ilgilendiren bir değişime imza atıyor. 2018 Temmuz ayından itibaren sayfa yüklenme hızı yavaş olan sitelerin Google sayfa değeri düşecek. “Hız güncellemesi” adı ile duyurulan bu yenilik aslında arama motorunun, mobil arama sonuçlarında da web sitelerin olması kararı ile birlikte geldi. Google tarafından web sitelerin sayfa değeri artık sayfa hızı da dikkate alınarak belirlenecek. Haliyle yavaş sitelerin Google değerinde de düşme olacak.

Elbette Google sayfa değeri sadece sayfa hızı doğrultusunda belirlenmeyecek. Bu nedenle temmuz ayından sonra Google sıralamasında üst noktada yer alan bir sitenin sayfa yüklenme hızının düşük olması sizi şaşırtmasın. Fakat sitelerin yavaşlık noktasındaki açığını, yapılan aramada çok iyi kapatacak bir içerik bulundurması gerektiğini söyleyebiliriz. Fakat Google son dönemde hıza önem verdiğine dair çeşitli yenilikler yapıyor. Bu durum da siteler tarafından göz önünde bulundurulmalı!

Google İçin Sayfa Yüklenme Hızı Artık Önemli!

Hatırlarsanız Google 2016 Şubat ayında AMP siteleri öne çıkarmış ve 2 ay sonra da Google News’te sayfaları belirginleştirmişti. Günümüzde mobil alanında kolları sıvayan arama motoru, o dönemde web içeriklerinin mobilde de olmasını zorunlu kılacak bir algoritma geliştirmişti. Son olarak söz konusu hız güncellemesi ile sayfaların yüklenme hızı yeniden arama motorunun mercek altına aldığı bir konu oldu.

Bu defa amaç her ne kadar mobil internet kullanıcılarına daha iyi deneyim sunmak olsa da web sitelerin hız noktasında bir düzenlemeye gitmesi zorunlu bir hal alacak gibi görünüyor. Bu arada site performansına dair Google bazı kaynaklar da önerdi. Temmuz öncesi site performansını yenilemek isteyenler Chrome User Experience Report ya da PageSpeed Insights ile bir performans değerlendirmesi yapabilir.

Son 3 yılda mobil aramalar, masa üstü aramalardan açık ara önde! Bu oran geçtiğimiz yıl % 57 gibi önemli bir rakamı gördü. Haliyle Google tarafından mobil kullanım deneyimini iyileştirmeye yönelik bazı hamleler zaten bekleniyordu. Aslında bu güncelleme, yayıncılar için de mobil kullanıcıya ulaşma fırsatı içeriyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara